Οργάνωση: Τρεις τρόποι για να οργανώσετε την ημέρα σας καλύτερα

Τα υψηλά επίπεδα άγχους είναι γνωστό ότι μειώνουν τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε καθαρά. Και φέτος υπήρχαν περισσότερα πράγματα από ποτέ για να σκεφτούμε. Επιπλέον, τα ζητήματα που σκεφτόμαστε είναι πιο περίπλοκα και μερικές φορές φαίνεται αδύνατο να λυθούν. Με απλά λόγια, ο εγκέφαλός μας αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα.

Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο σε εικονικές συναντήσεις, οδηγώντας τους εαυτούς τους στο λεγόμενο “Zoomxaustion”. Προσθέστε σε αυτό, περισσότερες ευθύνες στο σπίτι, μειωμένο χρόνο διαλειμμάτων και ελάχιστες διακοπές. Ακριβώς όταν πρέπει να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και σε βάθος από ποτέ άλλοτε, βρισκόμαστε σχεδόν σε θέση να μην μπορούμε να σκεφτούμε καθόλου.

Αυτές είναι πραγματικές προκλήσεις, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους περιορισμένους γνωστικούς πόρους σας.

Εδώ είναι οι καλύτερες ιδέες που προέκυψαν, τις οποίες έχουμε εφαρμόσει και έχουμε δει να δουλεύουν για να παραμείνετε οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι:

 

Κάντε πρώτα τη δική σας δουλειά

Πολλοί άνθρωποι φέτος ανέφεραν ότι ενώ είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ, είναι λιγότερο ικανοί να κάνουν τη δουλειά τους. Μέρος του ζητήματος είναι η ίδια η υπερβολή, σε συνδυασμό με τις συνεχείς συναντήσεις που βρίσκουν στο δρόμο τους, στο ημερολόγιό τους, και τα ατελείωτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά τους.

Ένα δυνατό hack για να το επιλύσετε αυτό είναι να αντιμετωπίσετε πράγματα που απαιτούν μεγαλύτερη εστίαση και συγκέντρωση όταν ο εγκέφαλός σας είναι στα καλύτερά του. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό τείνει να συμβαίνει το πρωί, πριν ο εγκέφαλός τους κατακλυστεί από όλες τις συναντήσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε συναντήσεις αργότερα το πρωί, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε τη δουλειά σας πρώτα, πριν ξεκινήσει το χάος. Αυτό λέγεται Minimal Meeting Mornings.

 

Βρείτε τη δημιουργική σπίθα μέσα σας

Όταν πρόκειται να κάνετε εργασίες που απαιτούν βαθύτερη σκέψη, ειδικά δημιουργική εργασία, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τις Minimal Meeting Δευτέρες. Αφήστε τις Δευτέρες χωρίς συσκέψεις αν μπορείτε, ή προγραμματίστε τις στο τέλος της ημέρας, εάν πρέπει.

Διατηρήστε καλή εστίαση

Τέλος, μια βασική πρακτική είναι να εργαστείτε για τη διατήρηση της σωστής χημείας του εγκεφάλου για καλή απόδοση. Ο εγκέφαλος είναι ένας εκπληκτικά πολύπλοκος οργανισμός, αλλά υπάρχουν δύο χημικές ουσίες που η έρευνα προτείνει ως σημαντικές για την απόδοση: η ντοπαμίνη, η οποία περιλαμβάνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, τις θετικές προσδοκίες και τις θετικές εμπειρίες, και η νορεπινεφρίνη, ή «εγκεφαλική αδρεναλίνη», η οποία σχετίζεται με την εγρήγορση.

Είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης. Αλλά ένας τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα της ντοπαμίνης σας είναι να βρείτε τρόπους για να κάνετε διαφορετική τη μέρα σας. Δοκιμάστε να εργαστείτε σε διαφορετικά μέρη και με διαφορετικές προσεγγίσεις στο ημερολόγιό σας. Πειραματιστείτε για να βρείτε τρόπους για να διατηρήσετε την εργασία σας ενδιαφέρουσα και να κάνετε καλύτερη τη δουλειά σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here