Κορωνοϊός Πανδημία: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Οι εβδομαδιαίες μετρήσεις των περιπτώσεων Covid-19 και των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν ποτέ υψηλότερες και οι κρατικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για πιο ανησυχητικά νούμερα μετά την περίοδο των διακοπών. Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που μολύνθηκαν από τον ιό ξεπέρασε τα 22 εκατομμύρια το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και περισσότεροι από 372.000 έχουν πεθάνει. Ο Covid διαλύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Κυβερνήτης του Κεντάκυ Andy Beshear δήλωσε ότι η πολιτεία βλέπει «πραγματική και σημαντική αύξηση των περιπτώσεων και του ποσοστού θετικότητάς μας από τις συγκεντρώσεις των ανθρώπων στις διακοπές». “Αυτό το κύμα που βρισκόμαστε τώρα είναι τουλάχιστον το διπλάσιο σε σοβαρότητα σε σχέση με τους ρυθμούς των προηγούμενων αυξήσεων που έχουμε δει”, δήλωσε ο κυβερνήτης την Παρασκευή. “Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή μας.”

Η επιδημιολόγος του Κολοράντο, Δρ Ρέιτσελ Χέρλι, προειδοποίησε την Παρασκευή για “πρώιμα σημάδια” για αύξηση των περιπτώσεων Covid-19. “Αρχίζουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπο των διακοπών στα δεδομένα μας”, είπε. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας πιστεύουν ότι ένας στους 105 κατοίκους είναι σήμερα μεταδοτικός, πρόσθεσε ο Χέρλι. Αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν επίσης ότι η επιδρομή της Τετάρτης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μπορεί να έχει συνέπειες για την πανδημία.

Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η ταραχή πιθανότατα θα ήταν «εκδήλωση κύματος» που θα έχει «συνέπειες για τη δημόσια υγεία». “Είχατε σε μεγάλο βαθμό άτομα που δεν φορούσαν μάσκα και που ήταν όλα μέσα στο Καπιτώλιο”, δήλωσε ο Δρ Robert Redfield στην ομάδα εφημερίδων McClatchy. «Από τότε αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν με αυτοκίνητα και τρένα και αεροπλάνα σπίτι τους σε όλη τη χώρα τώρα». “Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό είναι ένα γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει σε σημαντική εξάπλωση”, πρόσθεσε.

Στις εννέα ημέρες από τις αρχές του 2021, οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια νέα περιστατικά Covid-19 και περισσότερους από 26.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το έθνος έχει κατά μέσο όρο περίπου 247.200 περιστατικά Covid-19 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα από την Παρασκευή – το υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών και περισσότερο από 3,7 φορές μεγαλύτερο από την κορυφή του καλοκαιριού που τέθηκε στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins.

Και η χώρα έχει κατά μέσο όρο 2.982 θανάτους την ημέρα την τελευταία εβδομάδα – το υψηλότερο ποσοστό πανδημίας, σύμφωνα με τον Johns Hopkins. Αυτή την εβδομάδα επίσης ήταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερους από 4.000 θανάτους κορωνοϊού σε μία μέρα, την Πέμπτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, εν τω μεταξύ, ωθούν ορισμένες εγκαταστάσεις και ιατρικό προσωπικό στα όριά τους. Περίπου 130.777 ασθενείς με Covid-19 βρίσκονταν σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ το Σάββατο – το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε, σύμφωνα με στοιχεία του COVID Tracking Project.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here