Αυτοφροντίδα: Μήπως είναι απλά μία μόδα;

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να ρωτούν, ποια είναι η μεγάλη υπόθεση για την αυτοφροντίδα; Χρειάζομαι πραγματικά αυτοφροντίδα; Δεν έχω χρόνο για ένα αφρόλουτρο, πώς θα προσαρμόσω την αυτοφροντίδα στην πολυάσχολη ζωή μου; Γιατί όλοι φαίνεται να νοιάζονται ξαφνικά γι’ αυτό; Είναι εντάξει να ακυρώσω σχέδια επειδή χρειάζομαι αυτοφροντίδα; … Και το νέο προσωπικό μου αγαπημένο, γιατί η αυτοφροντίδα έχει γίνει τάση;

Τι είναι η αυτοφροντίδα;

Πριν εξετάσουμε εάν η αυτοφροντίδα είναι μία τάση, πρέπει να διευκρινίσουμε τι συνεπάγεται η αυτοφροντίδα. Η αυτοφροντίδα είναι μια ολιστική διαδικασία, που όλοι χρειαζόμαστε για να προωθήσουμε την παρουσία, τη δέσμευση, την ευεξία και την αυτο-αγάπη. Η αυτοφροντίδα δεν είναι μοναδική ικανότητα. Αντ ‘αυτού, η αυτοφροντίδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εργασιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες σας. Αν και μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των στρατηγικών αυτοφροντίδας, η αυτοεξυπηρέτηση είναι υποκειμενική και τείνει να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Έτσι, ενώ η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει το φίλο σας να βρει ισορροπία, αυτό δε σημαίνει ότι αυτή η μέθοδος είναι υποχρεωτικό να λειτουργήσει για εσάς.

Η παραμέληση των προσωπικών σας αναγκών μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε, για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε αυξημένο άγχος, ή να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να πολεμάτε με την απόσπαση της προσοχής, το θυμό και την κόπωση. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στον ύπνο, ή στην ικανοποίηση των σχέσεων, την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Η συνεχής έκθεση στο άγχος χωρίς σωστή αυτοφροντίδα μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για σοβαρές συνέπειες, όπως η κατάθλιψη και οι καρδιακές παθήσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here