Κορονοϊός: ‘Έρχεται ειδική ομάδα για κορονοπάρτι σε όλη την Ελλάδα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την αυστηροποίηση του πλαισίου με την ενεργοποίηση ειδικής μονάδας ελέγχων της Πολιτικής Προστασίας αλλά και ειδικού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ που αφορά σε όλη τη χώρα προανήγγειλε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δεδομένου ότι υπάρχουν διοργανωτές παράνομων πάρτι, όπου δεν τηρείται κανένας κανόνας υγειονομικής προστασίας.

Με αφορμή ερώτηση για παράνομα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο τα οποία φαίνεται πως έχουν προγραμματιστεί ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε την ενεργοποίηση ειδικής μονάδας ελέγχων.

Οι φήμες θέλουν να προγραμματίζονται πάρτι σε βίλες της Μυκόνου με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj και 500 προσκεκλημένους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι παρακολουθούν την κατάσταση και αναφέρθηκε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη κατά της διασποράς.

«Προφανώς παρακολουθούμε την κατάσταση. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ότι συζητάμε και θα φανεί τις επόμενες μέρες, την αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν τη δουλειά τους, αυτό είναι δεδομένο.

Σας ενημερώνω ότι ενεργοποιείται και ειδική μονάδα ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αλλά και ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αφορά μόνο στην Μύκονο αλλά αφορά γενικότερα σε όλη τη χώρα, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική. Παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά. Διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές.

Συρροές νομίζω σημαίνει αναγκαστικά μέτρα και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και προφανώς μεγάλη ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Είναι η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εύχομαι αυτοί που θα προσπαθήσουν να παρανομήσουν στο κομμάτι αυτό, όχι μόνο στα πάρτι αλλά γενικότερα, να μην είναι οι ίδιοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα εάν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα εις βάρος της τοπικής οικονομίας για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ