Κορονοϊός: Σχεδόν 5.000 ασυμπτωματικοί βρέθηκαν από self test – Τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον επιθυμητό στόχο, που είναι η ανοσία, δήλωσε απόψε η καθηγήτρια Βάνα Ευάγγελου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ίδια έχουμε 13.500 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 9.500 νέες μολύνσεις, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται μέσω των self test σε ασυμπτωματικούς πολίτες.Τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά στην Αττική και ανέρχονται σε 7.000 σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 700 ενεργά κρούσματα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθούν οι τοπικές εξάρσεις του ιού που παρατηρούνται σε ορισμένες περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το περσινό με το φετινό καλοκαίρι» είπε, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, παρότι «υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερες δραστηριότητες». Να εξακολουθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί έως ότου ελεγχθεί η επιδημία, τόνισε και εξήγησε πως τα δύο τρίτα όσων μολύνθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο ήταν κάτω των 40 ετών και ζήτησε από τους πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, να προσέλθουν για εμβολιασμό πριν φύγουν για διακοπές.

Η ίδια τόνισε ότι έχουμε δύο τρόπους να περιορίσουμε την πανδημία, «το ένα είναι η συμπεριφορά μας και το άλλο είναι ο εμβολιασμός ώστε να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας».

Όσον αφορά την πορεία της επιδημίας, είπε ότι καταγράφεται ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας και προσέθεσε ότι την τελευταία εβδομάδα, τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τη διαδικασία self test.

Η κυρία Παπαευαγγέλου παρατήρησε ότι όσοι νοσούν αυτή την περίοδο έχουν κατά μέσο όρο ηλικίας τα 36 έτη, ενώ όπως είπε καταγράφεται σημαντική μείωση στις νέες μολύνσεις σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών.

Προσέθεσε ακόμα ότι τα 2/3 των νοσηλευόμενων πλέον είναι άνω των 55 ετών και «η συντριπτική πλειονότητά τους αφορά ανεμβολίαστους», επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως το πιο ισχυρό όπλο για την προστασία μας παραμένει το εμβόλιο.

Παρήγορο είναι ότι μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων κατά 15% τόνισε και είπε πως προβλέπεται αποσυμπίεση όσων αφορά τις κλίνες ΜΕΘ και του συστήματος υγείας τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ