Ευτυχία Εαυτός: Ψέματα και παραπλάνηση που τη σαμποτάρουν

Ευτυχία Εαυτός: Συχνά λέμε ψέματα που μας οδηγούν στο να σαμποτάρουμε την ευτυχία μας. Και τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε καν ότι το κάνουμε. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια από τα ψέματα αυτά:

  1. «Θα ήμουν πιο ευτυχισμένος αν δούλευα λιγότερο»

Το μυαλό μας τείνει συχνά να μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι αν δεν χρειαζόταν να εργαστούμε. Φανταζόμαστε μια ζωή γεμάτη χαρές και υποθέτουμε ψευδώς ότι αυτό θα μας έκανε πιο ευτυχισμένους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η αδράνεια είναι συχνά η κύρια αιτία της πλήξης και της κατάθλιψης. Είμαστε εργατικοί και δημιουργικοί από τη φύση μας. Χρειάζεται να λύνουμε προβλήματα και να βελτιωνόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Βάλτε την καρδιά και τo μυαλό σας σε κάτι σημαντικό για εσάς και θα δείτε την ατομική σας ευτυχία να βελτιώνεται πολύ!

  1. «Δεν φταίω εγώ, οι άλλοι φταίνε»

Το μυαλό μας προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η δυστυχία μας προκαλείται από τους ανθρώπους γύρω μας – τους συζύγους μας, τους γονείς μας κλπ. Ας μην ξεχνάμε ότι «χρειάζονται δύο για ταγκό», κι έτσι, όσο πιο συχνά κατηγορούμε τους άλλους για την δυστυχία μας, τόσο πιο πολύ θα αισθανόμαστε ένοχοι για την δυστυχία άλλων ανθρώπων αντίστοιχα. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε τη δική μας κατάσταση. Όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη ζωή μας, δημιουργούμε μια σταθερή βάση για την αληθινή ευτυχία μας.

  1. «Για να είμαι ευτυχισμένος, πρέπει να μάθω το μυστικό της ευτυχίας»

Είναι πλέον επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι δεν υπάρχει συνταγή ευτυχίας ή επιτυχίας. Μπορεί τα βιβλία αυτοβοήθειας, οι συγγραφείς με τις καλύτερες πωλήσεις αλλά και το μυαλό μας το ίδιο να προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει κλειδί για την ευτυχία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ευτυχία αποτελεί προσωπική υπόθεση για τον καθένα μας.

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλάνο ζωής για το μέλλον, να διαμορφώσετε τη δική σας στρατηγική επίτευξης και, στη συνέχεια, να εργαστείτε επίμονα και επιμελώς γι’ αυτό. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις ή μυστικά για τους στόχους που προσπαθείτε να πετύχετε. Με την παραδοχή αυτού, θα προχωρήσετε πολύ περισσότερο προς την κατεύθυνση μιας ικανοποιητικής ζωής, από το να προσπαθείτε να βρείτε μια αόριστη συνταγή για την ευτυχία.

  1. «Ας είχα μόνο…»

Το μυαλό μας προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι αν είχαμε τη σωστή δουλειά, το σωστό σπίτι, το σωστό αυτοκίνητο ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να θέλουμε τα καλύτερα για εμάς, αλλά αυτό από μόνο του δεν μας κάνει αυτόματα ευτυχισμένους. Αυτά τα πράγματα μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε καλά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here