Κορονοϊός: Αποκάλυψη Τραμπ – «Ο Φάουτσι ξέρει οτι προήλθε από το εργαστήριο της Ουχάν»


Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε η Daily Mail καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί ανοιχτά τον Αμερικανό επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι πως ξέρει από που προέρχεται ο κορονοϊός!

Την Κίνα καθιστά ως υπεύθυνη ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, από την οποία τώρα ζητά το ποσό των 10 τρισ. δολαρίων για να διορθώσει την παγκόσμια οικονομική καταστροφή που προκάλεσε ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει πως ο Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι γνωρίζει πως ο ιός προήλθε από το εργαστήριο ιολόγίας της Ουχάν.

Όπως αποκαλύπτει η DailyMail, δύο ειδησεογραφικοί οργανισμοί φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία γινόταν ξεκάθαρη η επικοινωνία του Φάουτσι με το Ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν, στα οποία αποκαλύπτεται η προέλευση του ιού.

«Τώρα όλοι, ακόμη και οι “εχθροί” μου, θα αρχίσουν να λένε ότι ο τελικά ο Τραμπ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο ιός προήλθε από την Κίνα. Η αλληλογραφία μεταξύ του Φάουτσι και της Κίνας μιλά πολύ δυνατά για να την αγνοήσει ο κανείς. Η Κίνα θα έπρεπε να πληρώσει 10 τρισ. δολάρια στην Αμερική και τον κόσμο, για τους θανάτους και την καταστροφή που προκάλεσε», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι ο Φάουτσι γνώριζε για την υπόθεση διαρροής covid -19 από εργαστήριο στην Κίνα κατά τη διάρκεια ερευνών σε γενετικά τροποποιημένους κορoνοϊούς. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι επικοινωνούσαν μεταξύ τους κατά την περίοδο που ο ίδιος επέμενε στις δημόσιες δηλώσεις του ότι η νόσος προέκυψε μέσω της μεταφοράς του ιού από κάποιο ζώο-ξενιστή στον άνθρωπο.

Στις 18 Απριλίου του 2020, ο Φάουτσι φέρεται να έλαβε mail από τον επικεφαλής μιας ερευνητικής ομάδας -που συνεργάζεται με το εργαστήριο της Ουχάν- στο οποίο τον ευχαριστούσε για το γεγονός ότι τα στοιχεία σχετικά με τον ιό δεν υποστήριζαν την ιδέα της διαρροής.

Έτσι, ο Τραμπ προέβη σε μία δήλωση-πρόκληση προς τον επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι ζητώντας να γνωστοποιήσει όλα όσα πραγματικά γνώριζε για το εργαστήριο και την προέλευση του ιού. «Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον Φάουτσι», είπε.

Φάουτσι: «Από ζώο ο ιός αλλά…»

Από την πλευρά του, ο Φάουτσι λέει ότι τα mail του, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους τα Buzzfeed News και Washington Post, δεν έχουν ληφθεί υπόψιν.

«Όπως έλεγα και στην αρχή, και όπως εξακολουθώ να πιστεύω μέχρι σήμερα, η πιο πιθανή πηγή για την προέλευση του κορονοϊού είναι από κάποιο ζώο-ξενιστή. Ωστόσο, έχω πάντοτε το μυαλό μου ανοιχτό σε νέες πληροφορίες. Αν αποδειχθεί ότι δεν προήλθε από εκεί, τότε δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο», επεσήμανε.

Σε όλα αυτά ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απαντά με την ενίσχυση των προσπαθειών για την αποκάλυψη της αλήθειας. Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν από τον Φάουτσι να καταθέσει ξανά τα όσα ισχυρίζεται για τον κορονοϊό. Σημείωσαν, μάλιστα, ότι τα μηνύματα, που είχε ανταλλάξει με το εργαστήριο της Ουχάν, αναιρούν τους ισχυρισμούς του.

Δεν δίστασαν να γράψουν επίσης τα εξής: «Το σημαντικότερο, στα μηνύματα αυτά περιλαμβάνονται νέα στοιχεία σχετικά με την προέλευση της Covid-19, όπως και την πιθανότητα διαρροής από ένα εργαστήριο που χρηματοδοτείται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ