Ηλεία: 52χρονος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε 15χρονο μαθητή


Κρατείται μέχρι να δικαστεί ο 52χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 15χρονου, σε χωριό του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Όπως αποκάλυψε σήμερα το ilialive.gr ο 52χρονος επιχειρούσε να προσεγγίσει το μαθητή προκειμένου να κάνει πράξει τις αρρωστημένες ορέξεις του, είτε με απρεπείς χειρονομίες πλησιάζοντάς τον στο δρόμο, είτε στέλνοντας μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πορνογραφικό περιεχόμενο. Ο μαθητής ενημέρωσε τον πατέρα του που ζήτησε το λόγο από τον αλλοδαπό και εκείνος του επιτέθηκε. Μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του 15χρονου στην Αστυνομία, οι άνδρες του Α.Τ. Κρεστένων συνέλαβαν τον 52χρονο και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Ηλείας.

Ο δικηγόρος Θοδωρής Αντωνόπουλος εκπροσωπεί την οικογένεια του ανηλίκου και μίλησε για την υπόθεση. “Δυστυχώς τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ειδικότερα κατά των ανηλίκων έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Αυτό το φαινόμενο είναι σαν την “Λερναία Ύδρα” δηλαδή κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετάγονται άλλα 10. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου μαθητή από γειτονικό χωριό, μόλις τώρα ανέλαβα την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας όπως έχει διαμορφωθεί από το νόμο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία τριών ημερών για να προετοιμάσει την απολογία του και ζήτησε ταυτόχρονα να παραμείνει ελεύθερος. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μην αφεθεί ελεύθερος και να κρατηθεί μέχρι τις 7 του μήνα και ώρα 12.00 οπότε θα λάβει χώρα η ακροαματική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και επειδή εκπροσωπώ ανήλικο δεν θα ήθελα να επεκταθώ επί της ουσίας. Μετά την ακροαματική διαδικασία και μετά την έκδοση της οποιασδήποτε απόφασης θα σας ενημερώσω και θα τοποθετηθώ. Δεν θα ήθελα όμως αυτή τη στιγμή ούτε την απόφαση του δικαστηρίου να προκαταλάβω αλλά ούτε και να πω πράγματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι για το καλό του εντολέα μου”.

Ο κ. Αντωνόπουλος σχολίασε πως το παιδί βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, επιβεβαίωσε πως ο αλλοδαπός προσπάθησε να το προσεγγίσει μέσω μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί επί των ερωτήσεων σχετικά με τις πληροφορίες ου αναφέρουν πως η γενικότερη συμπεριφορά του αλλοδαπού έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο συγκεκριμένο χωριό που διαμένει με την οικογένεια του.

Η αντίδραση του πατέρα του 15χρονου

O πατέρας του 15χρονου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνει και δήλωσε πως φοβάται και κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει το παιδί του και την οικογένεια του. “Είμαι χωρισμένος, έχω τρία παιδιά τα οποία τα έχω μεγαλώσει μόνος μου. Ο κύριος μου έχει ξανά δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τον είχα φέρει και κατηγορούμενο εδώ με το παιδί του και είχε ξαναδικαστεί. Πάλι όμως εξακολουθούσε να ενοχλεί την οικογένεια τη δική μου. Αυτή τη στιγμή με όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν συμβεί εγώ έχω πεθάνει. Τρεις μέρες τώρα δε ζω.

Εξήγησα ότι συνέβη στον κ. Αντωνόπουλο γιατί είμαι σε άσχημη κατάσταση. Αν μου βάλεις ένα μαχαίρι δε βγαίνει αίμα. Τα λέω και κλαίω γιατί είμαι μόνος μου και δεν έχω κανέναν. Αυτό το πρόβλημα το έχουμε συνέχεια, καθημερινά. Αφού τον ρώτησα γιατί και του έκανα την παρατήρηση με έβρισε και με απείλησε. Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση αλλά εγώ του εξηγώ ότι δε συμβαίνει τίποτα και ότι αφού το προλάβαμε είναι εντάξει. Όσο και να το κάνεις όμως, όταν μπήκε μέσα στην καφετέρια το παιδί ήταν πεθαμένο. Εκεί ενημερώθηκα, πήγα στο παιδί και έκανα τις διαδικασίες. Εγώ δεν γνώριζα ότι σήμερα θα γίνει αυτόφωρο και ανέθεσα στον κ. Αντωνόπουλο να προχωρήσει την υπόθεση.

Εάν έρθετε στο χωριό θα δείτε κι εσείς ότι το 80% του χωριού δεν θα πει κανένας κανένας καλό λόγο. Είχαμε πρόσφατο δείγμα πάλι. Έφαγε ξύλο χθες από κάποιον στο χωριό. Εγώ όταν τους βλέπω αυτούς τους ανθρώπους κρύβομαι γιατί φοβάμαι. Έτσι και το παιδί. Είχα γίνει φύλακας στο παιδί για 25 μέρες και παρακολουθούσα. Να μην μπορώ ούτε να πάω για δουλειά ούτε για τίποτα. Είμαι σε επιφυλακή με το παιδί, για να μη συμβεί οτιδήποτε γιατί αν δεν λειτουργούσα έτσι δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό από αυτό τον άνθρωπο. Προσέγγισε το παιδί μου με μνήματα, μου τα έδειξε το παιδί και είδα αισχρά πράγματα. Πήγαμε στην αστυνομία και από κει και ύστερα η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Ζητάω να μας βοηθήσουν να μπορέσω να κρατήσω ασφαλή τα παιδιά μου γιατί έχουμε πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 15χρονου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ