Ινδία- εκστρατεία εμβολιασμού: Φόβος και ελπίδα για την παρουσία του εμβολίου

Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια έλαβε μεγάλο πλήγμα όταν νωρίτερα αυτό το μήνα, έγινε γνωστό ότι μια νοσοκόμα στην Πορτογαλία πεθαίνει εντός 48 ωρών από τη λήψη του εμβολίου. Λίγο αργότερα, Βρετανίδα νοσοκόμα δήλωσε ότι είχε µολυνθεί µε κορωνοϊό ενώ περίμενε για τη 2η δόση του εμβολίου.  Με τα σύννεφα παραπληροφόρησης να αιωρούνται στον ορίζοντα του εμβολίου Covid-19, οι Ινδικές αρχές σπεύδουν ενάντια στο χρόνο για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στα δύο εγκεκριμένα εμβόλια. Το Covishield (εμβόλιο Oxford University-AstraZeneca) έχει δείξει πάνω από 70% ασφάλεια, ανοσοποίηση και αποτελεσματικότητα στις δοκιμές του ΗΒ και συγκρίσιμη ασφάλεια σε μια μελέτη γεφύρωσης σε 1.600 Ινδούς.

Η άλλη εγκεκριμένη παρασκευάστρια εμβολίου στην Ινδία, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις δοκιμές φάσης 3, προκαλώντας φόβους για την αποτελεσματικότητά του. Τα σχόλια της κορυφαίας ερευνήτριας Gagandeep Kang ότι δεν θα λάμβανε Covaxin έως ότου τα δεδομένα αποτελεσματικότητας ήταν διαθέσιμα έχουν οξύνει τους φόβους, αναγκάζοντας άλλους επιστήμονες να καλύψουν κενά πληροφόρησης. Ωστόσο, πλήθος εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της πρώτης γραμμής, οι οποίοι συμμετείχαν σε δοκιμές Covaxin, εγγυώνται την ασφάλειά του. Έχουν προτρέψει τους ανθρώπους να αποφύγουν τους δισταγμούς.

 

Οι πρώτοι που θα λάβουν τα  εμβόλια κατά του κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της πρώτης γραμμής θα είναι απαραίτητοι για την επιτυχία της ινδικής προσπάθειας για το εμβόλιο, την οποία ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει ονομάσει “τη μεγαλύτερη ώθηση στον κόσμο”. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταγράψει τις μαρτυρίες των δικαιούχων στο πλαίσιο της Επικοινωνιακής Στρατηγικής Εμβολίου Covid-19 που προετοιμάστηκε από το υπουργείο Υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here