Αγρίνιο – Κορονοϊός: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου


Υπό το βάρος ασφυκτικών κυβερνητικών πιέσεων και «τελεσιγράφου» η παραίτηση του Ανδρέα Τσώλη – σύμφωνα με το agrinionews.gr – σήμερα το μεσημέρι κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας

H σφοδρή αντιπαράθεση που έχει προκληθεί με αφορμή τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στη σκιά των αποκαλύψεων για σχεδόν 100% θνητότητα στη ΜΕΘ Covid, οδήγησε τελικώς στην παραίτηση του διοικητή Ανδρέα Τσώλη υπό την πίεση του «τελεσίγραφου» που του απηύθυνε η πολιτική ηγεσία.

Οι ραγδαίες εξελίξεις «έτρεξαν» από χθες το πρωί όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς βρέθηκε στο Νοσοκομείο και κάλεσε τον διοικητή Ανδρέα Τσώλη (μετά από συνάντηση τους) να παραιτηθεί ενώ έριξε και το γάντι στην πολιτική ηγεσία ζητώντας αποπομπή σε περίπτωση μη παραίτησης.

Χθες το απόγευμα εξάλλου ο διευθυντής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ανδρέα Τσώλη και ζήτησε την παραίτηση του έως σήμερα το πρωί.

Σημειωτέον πως χαρακτηριστικά «ασπίδας» στον διοικητή του Νοσοκομείου είχε το μπαράζ ανακοινώσεων από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης Γιώργο Βαρεμένο και Θάνο Μωραΐτη που έδειξαν ως υπεύθυνους της κατάστασης στο Νοσοκομείο την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου αρχικά φερόταν αποφασισμένος να μην…κάνει τη χάρη στους κυβερνητικούς παράγοντες καθώς υποστήριζε πως δεν φέρει την ευθύνη για όσα η 6η ΥΠΕ του χρεώνει για τη ΜΕΘ Covid.

Σήμερα ωστόσο οι πιέσεις εγιναν πιο ασφυκτικές για τον Ανδρέα Τσώλη και χαρακτηριστικό είναι πως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης- ερωτώμενος στην Πάτρα όπου βρίσκεται -ανέφερε πως αν δεν την υποβάλλει την παραίτηση μέχρι την Δευτέρα το Υπουργείο θα προβεί σε άμεση αποπομπή του.

Τελικώς ο διοικητής του Νοσοκομείου πριν λίγη ώρα κοινοποίησε την παραίτηση του στην πολιτική ηγεσία. Στην επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η ΕΡΤ, εξηγεί πως παραιτείται για «λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας».«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσήμανε, ειδικότερα.

Σημειωτέον εξάλλου πως θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι και οι γιατροί και στο Νοσοκομείο Αγρινίου για το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζεται έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα την προσεχή Δευτέρα και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας.

Πηγή: agrinionews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ