Σεξουαλική υγεία- έρευνα 2020: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για το σεξ

Εδώ ένα μικρό δείγμα από τις πολλές ενδιαφέρουσες μελέτες για το σεξ που δημοσιεύθηκαν λίγο πριν το 2021: Η σεξουαλική παρόρμηση ανταποκρίθηκε διαφορετικά στην πανδημία με διάφορους τρόπους. Όταν μεγάλο μέρος του κόσμου μπήκε σε αποκλεισμό τον Μάρτιο για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, κάποια πρώιμη έρευνα βρήκε ότι η συλλογική μας λίμπιντο επίσης φαινόταν να σταματά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine το Μάιο βρήκε ότι από την έναρξη της πανδημίας, το 60% των Βρετανών ενηλίκων ανέφεραν ότι δεν έκαναν σεξ ή ότι αυνανίζονταν τουλάχιστον εβδομαδιαίως.

Αλλά μια άλλη μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ- και γενικά ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία- τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Η ποιότητα του σεξ έχει επιδεινωθεί για τις γυναίκες, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν μια “σημαντική επιδείνωση” στη σεξουαλική λειτουργία τους, η οποία περιλαμβάνει: διέγερση, λίπανση και ικανότητα οργασμού. Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην ευγνωμοσύνη και το καλό σεξ. Οι πρακτικές ευγνωμοσύνης μπορεί να έχουν κάποια σεξουαλικά οφέλη για τους ανθρώπους που έχουν σχέσεις, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η αίσθηση ευγνωμοσύνης και η αποδοχή ευγνωμοσύνης στη σχέση έτειναν να κάνουν τους ανθρώπους να νοιάζονται περισσότερο για την ευχαρίστηση του συντρόφου τους—που με τη σειρά του έτεινε να οδηγήσει σε καλύτερο σεξ και για τα δύο μέρη. Γιατί; Όταν ένα άτομο αισθάνεται ευγνώμων για το σύντροφό του (και ο σύντροφός του δείχνει εκτίμηση γι’ αυτούς), είναι πιθανό να θέλουν να επενδύσουν περισσότερο σε όλα τα πράγματα που διατηρούν τη σχέση υγιή και ευτυχισμένη, συμπεριλαμβανομένου του καλού σεξ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here