Κρούσματα σήμερα: Παραμένει στο… κόκκινο η Αττική, τάση βελτίωσης στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: Που εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν για το τελευταίο 24ωρο. Στην Αττική το πρόβλημα, βελτιώνεται η συμπρωτεύουσα

Τη Δευτέρα (11.01) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 444 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 180 βρίσκονται στην ευρύτερη Περιφέρεια της Αττικής, που δείχνει να έχει ακόμα το πιο υψηλό φορτίο στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα έπεσαν στα 56, δείχνοντας πως υπάρχει μια τάση βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αρκετές, βέβαια, είναι οι περιοχές που κατέγραψαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Κοζάνη, Λακωνία, Λάρισα και Τρίκαλα είναι οι περιοχές που είχαν πάνω από δέκα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα.

Η γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here