Η Aston Martin σπάει τα… χρονόμετρα!


Αυτή τη φορά όχι με κάποιο σούπερ μοντέλο αλλά με ένα σούπερ ρολόι σε συνεργασία με την Girard-Perregaux.

Του Γιάννη Σκουφή

Για καμία από τις δύο εταιρείες δεν χρειάζονται συστάσεις. Από τη μια έχουμε μια από τις πιο εμβληματικές βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και από την άλλη τον διάσημο ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας Girard-Perregaux.

Οι δύο εξπέρ στον τομέα τους αποφάσισαν να γιορτάσουν μέσω της συνεργασίας τους δύο από τα σημαντικότερα ορόσημα: Για την Aston Martin είναι η επιστροφή της στην Formula 1 ως ανεξάρτητη ομάδα μετά από 61 χρόνια και για την Girard-Perregaux η συμπλήρωση φέτος 230 ετών από την ίδρυση της.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χρονογράφο που ονομάζεται Tourbillon with Three Flying Bridges.

Κοιτάζοντάς τον μπορεί κανείς να διακρίνει τα τρία στοιχεία που αρθρώνεται αυτός ο απίστευτος μηχανισμός που αποτελείται από 79 βασικά εξαρτήματα και ζυγίζει 250 γραμμάρια με διάμετρο μόλις 10 χιλιοστά.

Η κάσα έχει διάμετρο 44 χιλιοστά, είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, ενώ το ρολόι είναι αδιάβροχο έως τα 30 μέτρα και έχει κρύσταλλο από ζαφείρι. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένη και η πλάκα με αποτέλεσμα να είναι διάφανο.

Τι και αν δεν μπορεί κανείς με ευκολία να δει την ώρα; Αυτό το συλλεκτικό ρολόι χειρός θα κατασκευαστεί μόλις 18 φορές, με το καθένα να στοιχίζει 120.000 ευρώ. Όσο περίπου μια Aston Martin DBX…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ