Εμβόλιο – Πιερρακάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό – Οι τρόποι για να κλείσετε ραντεβού

Την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό emvolio.gov.gr και τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιείται παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας (11/1) υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Τους τρόπους με το οποίο οι πολίτες θα κλείνουν τα ραντεβού για τα εμβολιασμό τους ανέλυσε ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος ανέφερε ότι τόσο η εφαρμογή όσο και τα μηνύματα από το 13034 που αφορούν όσους συμμετέχουν στην άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφερόμενος στο κλείσιμο των ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ανέφερε ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβεί έχοντας μαζί την ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, ώστε να κλείσει ραντεβού για την ημερομηνία που επιθυμεί σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. Για τα ΚΕΠ μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο να κλείσει το ραντεβού αρκεί να κατέχει μια εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο. Επίσης στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς να κλείσουν νωρίτερα κάποιο ραντεβού, για την πιο άμεση εξυπηρέτηση τους.

Αναφορικά με την άυλη συνταγογράφηση ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις ώστε να μπορέσει το σύστημα να προτείνει συγκεκριμένα ραντεβού και αυτό αφορά πάνω από 50.0000 συμπολίτες μας. Στα μηνύματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν εντός 72 ωρών μόνο γράφοντας τον κωδικό και στέλνοντας τον στο 13034.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here