Emvolio.gov.gr: Νέα λειτουργία διαθέσιμη στην πλατφόρμα για την επιλογή εμβολίου


Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από χτες Παρασκευή 29 Οκτωβρίου είναι πλέον διαθέσιμες οι εμπορικές ονομασίες των εμβολίων στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για όλους τους πολίτες. Συνεπώς, θα μπορούν να ενημερώνονται με εγκυρότητα και ευκολία ως προς το εμβόλιο που χορηγεί το κάθε εμβολιαστικό κέντρο. Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα λάβουν ως τρίτη επαναληπτική δόση. Αυτή η λειτουργία θα ισχύει ανεξάρτητα από το ποιο εμβόλιο έλαβαν οι ίδιοι κατά τον βασικό τους εμβολιασμό τους προηγούμενους μήνες.

Οι εμβολιασμοί έως τώρα

Μέχρι τώρα, η τρίτη δόση εμβολιασμού γίνεται μονάχα με το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με της Moderna, καθώς έλαβε την απαιτούμενη έγκριση. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως θα ανοίξει η πλατφόρμα για την δεύτερη δόση εμβολιασμού στις 5 Νοεμβρίου για όσους είχαν λάβει εμβόλιο Johnson & Johnson. Ο μόνος περιορισμός έγκειται στην χρονική περίοδο, η οποία πρέπει να έχει παρέλθει από την πρώτη δόση του εμβολίου. Συγκεκριμένα, όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να λάβουν τη δεύτερη δόση εμβολίου ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Όμως θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον το χρονικό σημείο των 2 μηνών από τον εμβολιασμό τους.

Οι αλλαγές αυτές είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις τελευταίες μελέτες αναφορικά με τον συνδυασμό εμβολίων. Έχει κριθεί εντελώς ασφαλές για τους πολίτες να λάβουν οποιοδήποτε εμβόλιο, ανεξάρτητα από το ιστορικό του εμβολιασμού τους. Επομένως, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ποιον τύπο εμβολίου να λάβουν, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τον κύκλο εμβολιασμού τους και να θωρακιστούν απέναντι σε ένα νέο κύμα της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαδικασία και να λαμβάνουν το εμβόλιο που κάνει τους ίδιους να νιώθουν πιο άνετα. Αυτό είναι σαφώς ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε να καμφθούν οι ανησυχίες και οι φόβοι όσων διστάζουν ακόμη να εμβολιαστούν.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ