Βραδινή ρουτίνα ομορφιάς: Χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά για να μην αφήσεις το δέρμα σου στην τύχη του

Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια νεανική επιδερμίδα αργότερα στη ζωή σας, μπορείτε μόνο να διατηρήσετε αυτήν που ήδη έχετε.

Αν μπορείτε να δεσμευτείτε ώστε να κάνετε το ελάχιστο κάθε πρωί για να κάνετε αυτήν την επιπλέον επένδυση στο δέρμα σας, είστε ήδη πολύ μπροστά. Ωστόσο, θα πρέπει να ενσωματώσετε μερικά ακόμη βήματα, κάθε βράδυ στη ρουτίνα σας, προκειμένου να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε άριστη κατάσταση.

 

Βήμα 1: Αφαίρεση μακιγιάζ

Στην περιοχή των ματιών σας βρίσκεται το πιο ευαίσθητο σημείο δέρματος στο πρόσωπό σας και είναι επίσης αυτή η πρώτη περιοχή που φαίνεται η γήρανση. Αποφύγετε να τρίψετε αυτήν την απαλή περιοχή και αφαιρέστε μαλακά το μακιγιάζ με ειδικά προϊόντα.

Βήμα 2: Καθαρισμός

Ένα καθαριστικό με βάση το νερό είναι απαραίτητο στο τέλος της ημέρας. Βαθμοί μπόνους αν κάνετε διπλό πλύσιμο χρησιμοποιώντας κι ένα καθαριστικό με βάση το λάδι.

Βήμα 3: Τόνερ

Το toner είναι απαραίτητο για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος και την προετοιμασία του για όλα τα συστατικά και τις φόρμουλες που ακολουθούν.

Βήμα 4: Ορός

Οι οροί είναι το πιο ισχυρό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, θα καθορίσει ακριβώς ποιο προϊόν θα χρειαστείτε.

Βήμα 5: Έλαια

Η εφαρμογή λαδιού όλη τη νύχτα θα επιτρέψει στο δέρμα να καταπολεμήσει την υπερπαραγωγή λιπαρότητας και απόφραξης σμήγματος, που οδηγεί σε ξεσπάσματα, σπυράκια και διευρυμένους πόρους, ενώ το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα θα ωφεληθεί επίσης πολύ από την επιπλέον υγρασία.

Βήμα 6: Κρέμα νυκτός

Το τελευταίο βήμα στη νυχτερινή σας ρουτίνα θα πρέπει πάντα να είναι ένα παχύρρευστο ενυδατικό για να σφραγίζει τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έχετε κάνει στα προηγούμενα βήματα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here