Μαλλιά: Τρία μυστικά για να δεις τα μαλλιά σου καλύτερα από ποτέ

Αν τα ωραία, υγιή και δυνατά μαλλιά είναι ο στόχος σου, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις τρεις συμβουλές που ακολουθούν:

1. Επιπλέον πρωτεΐνη

Η αλλαγή της διατροφής, είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα, κατά τη γνώμη μου, για να επιτύχεις την αλλαγή που θέλεις στην ποιότητα των μαλλιών σου. Σαφώς και ο τρόπος που περιποιείσαι τα μαλλιά σου παίζει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο, ωστόσο θα εκπλαγείς με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή σου σε αυτό. Ίσως η καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης να μην είναι αρκετή και να χρειάζεται να την αυξήσεις. Τα μαλλιά αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από πρωτεΐνες, οπότε είναι λογικό πώς η αύξηση της πρόσληψής της θα οδηγούσε σε πιο δυνατή και χοντρή τρίχα.

2. Συχνό κούρεμα

Ξεκίνα την περιποίηση των μαλλιών σου με ένα μικρό κούρεμα, που θα ελαφρύνει τα μαλλιά σου και θα σου προσφέρει έναν καθαρό καμβά για να συνεχίσεις να τα μακραίνεις. Η απομάκρυνση όλων των «νεκρών» και αδύναμων τριχών, θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο παχιά και πιο υγιή, κάτι που έκρυβαν τα μακρύτερα, αλλά κατεστραμμένα μαλλιά σου ούτως ή άλλως.

3. Μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Έχεις ακούσει ξανά και ξανά αυτή τη συμβουλή, αλλά είμαι εδώ για να σου ανακοινώσω ότι δε λέγεται για πλάκα. Δε λέμε ψέματα όταν λέμε ότι κάνει πραγματικά τη διαφορά. Χρησιμοποιώντας σατέν μαξιλαροθήκη, τα μαλλιά σου θα έχουν λιγότερους κόμπους και δε θα είναι τόσο μπερδεμένα. Το σπάσιμο στο πίσω μέρος των μαλλιών προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την τριβή του κεφαλιού στο μαξιλάρι τη νύχτα, καθώς και από την αλογοουρά ή το κουλούρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όταν τα μαζεύεις ψηλά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here