Η αλήθεια για την κρίση και το τέλος της – Αποδείξεις…

Παγκόσμια οικονομική κρίση, μεταναστευτική κρίση, παγκόσμια υγειονομική κριση, κλιματική κρίση, κρίση διεθνούς εμπορίου, κρίση αξιών, κρίση παντού.

Πώς όλη η σοφία, η δύναμη κι ο πλούτος αυτού του κόσμου αποδεικνύεται ανοησία, αρρώστια, φτώχεια; Τα Έθνη θα δουν και θα ντροπιαστούν για όλη την κραταιότητά τους (Μιχ. 7:16).

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, πριν από τη σύνοδο των G20 στις 20.11.20, δήλωσε ότι «ο αναπτυσσόμενος κόσμος βρίσκεται στο γκρεμό της οικονομικής καταστροφής, της κλιμάκωσης της φτώχειας, της πείνας και της ανείπωτης ταλαιπωρίας».

Για αυτές τις τελευταίες ημέρες ο Θεός είχε προειδοποιήσει ότι ο κόσμος μετά από ένα καιρό μεγάλης ευημερίας θα εισερχόταν ξαφνικά σε μια περίοδο αλλεπάλληλων πρωτόγνωρων και αδιέξοδων κρίσεων: Πάνω σου θα έρθει συμφορά την οποία δεν γνωρίζεις, και κανένα γήτεμά σου δεν θα την σταματήσει, και πάνω σου θα έρθουν δεινά, δεν θα μπορέσεις να τα αποτρέψεις, θα έρθει πάνω σου ξαφνική, πρωτόγνωρη καταστροφή (Ησ.47:11). Όταν θα λένε: «Ειρήνη και ασφάλεια!» τότε ξαφνική καταστροφή θα έρθει αμέσως πάνω τους όπως ο βασανιστικός πόνος σε μια έγκυο γυναίκα· και δεν πρόκειται να διαφύγουν (Α΄Θεσ. 5:3). Πάνω στη γη οδύνη εθνών τα οποία θα βρίσκονται σε αδιέξοδο…, ενώ οι άνθρωποι θα λιποθυμούν από το φόβο και την προσδοκία αυτών που πρόκειται να έρθουν πάνω στην κατοικημένη γη (Λουκ. 21:25). “Tο 2021 θα είναι πιθανότατα το χειρότερο έτος ανθρωπιστικής κρίσης από την αρχή των Ηνωμένων Εθνών” (Ντέιβιντ Μπέσλεϊ, επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, WFP).

Για τους πλούσιους αυτού του κόσμου ο Θεός αναφέρει: Να! Ο μισθός των εργατών που θέρισαν τους αγρούς σας, ο οποίος όμως κατακρατείται από εσάς, εξακολουθεί να κραυγάζει.., Έχετε ζήσει με πολυτέλεια πάνω στη γη.., έχετε καταδικάσει, έχετε δολοφονήσει τον δίκαιο. Δεν σας πρόβαλε αντίσταση καμιά. Ελάτε, τώρα, εσείς οι πλούσιοι, κλάψτε και θρηνήστε γοερά για τις ταλαιπωρίες σας οι οποίες έρχονται πάνω σας. Ο πλούτος σας έχει σαπίσει.., το χρυσάφι και το ασήμι σας έχουν φαγωθεί από τη σκουριά, και η σκουριά τους (η απαξίωσή τους) θα είναι ως μαρτυρία εναντίον σας και θα φάει τις σάρκες σας. Κάτι σαν φωτιά είναι αυτό που έχετε συσσωρεύσει στις τελευταίες ημέρες (Ιακ.5:1-6). Πράγματι, ο άδικος πλούτος αυτού του κόσμου έχει πάρει ήδη φωτιά.

Τα αποξενωμένα από το Θεό Έθνη, ακολουθούν σήμερα τυφλά το κυρίαρχο διεφθαρμένο σύστημα πραγμάτων τους. Όσοι επιθυμούν να ζήσουν τη μεγάλη ζωή, να πάρουν τη βασιλική εικόνα που προσφέρει η σχέση μαζί του, δεν έχουν παρά να συμμετέχουν στο μεγάλο τραπέζι του: Από το μεθυστικό κρασί (πλούτη και άλλα αποκτήματα) της πορνείας (της διαφθοράς του) έχουν πιει όλα τα έθνη.., και οι κάτοικοι της γης μέθυσαν (παραφρόνησαν) απ’ το κρασί της πορνείας (του). Οι βασιλιάδες της γης πόρνεψαν (διαφθάρηκαν) μαζί (του) και έζησαν σε ξεδιάντροπη χλιδή κι οι έμποροι όλου του κόσμου πλούτισαν από τον πλούτο της χλιδής (του). Ένα νοσηρό σύστημα/τραπέζι ανομίας, όπου οι καλεσμένοι του προκειμένου να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία, δύναμη και δόξα, υποχρεώνονται να διαπράττουν κάθε είδους πορνεία (αμαρτία): καταστρέφουν το περιβάλλον, βιάζουν, κλέβουν, επιφέρουν συμφορές, θλίψεις, εμπορεύονται και θανατώνουν ψυχές: Ναι, σε εσένα βρέθηκε το αίμα προφητών και αγίων και όλων εκείνων που σφάχτηκαν στη γη (Αποκ. 18:3, 24).

Ως πότε όμως οι πονηροί θα συνεχίσουν να χαίρονται.., και θα μένουν ατιμώρητοι οι πονηροί; Εξαιτίας της λεηλασίας των ταλαιπωρημένων, εξαιτίας του στεναγμού των φτωχών, τώρα θα εγερθώ.., για να ζητήσω λογαριασμό από τους κατοίκους αυτής της γης για το σφάλμα τους (Ψαλμ. 94:3 Σοφ.3:8, Ησ. 26:21, Ψαλ. 12:5). Είναι τόσο διαδεδομένη η βία στη γη «οι αμαρτίες συσσωρεύτηκαν μέχρι τον ουρανό» που εγείρει τον Θεό να φέρει την κρίση του: Είναι δίκαιο από μέρους του Θεού να ανταποδώσει θλίψη σε εκείνους που σας θλίβουν, αλλά σε εσάς που υποφέρετε θλίψη, ανακούφιση στην αποκάλυψη του Κυρίου Ιησού. Η ημέρα του Κυρίου έρχεται ακριβώς όπως ένας κλέφτης τη νύχτα.., σαν λεηλασία από τον Παντοδύναμο! (Α΄ Θεσ. 5:2, Ιωήλ 1:15). Ναι, η ημέρα του Θεού έχει έρθει και μοιάζει με αρπαγή, με απώλεια. Έχει έρθει πάνω στους πονηρούς με απίστευτο τρόπο. Την φέρνουν οι ίδιοι πάνω τους! Το παραγωγικό εμπόριό τους μαραίνεται, ρημάζει.., υπάρχει σύγχυση και η χαρά που σκορπούσαν τα ντέφια χάνεται· ο θόρυβος εκείνων που γλεντούσαν σταμάτησε· ο χαρούμενος ήχος της άρπας χάθηκε.., και τη θέση τους έχουν πάρει η κραυγή της απόγνωσης, η σιωπή, ο φόβος της πείνας που έσπειραν (Ησ. 24:4-8). Επειδή ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος, αυτό και θα θερίσει (Γαλ.6:7).

Η ξαφνική κρίση/μείωση που επήλθε στο άπληστο σύστημα πλουτισμού με το σπάσιμο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας το 2008, αποτέλεσε το σημείο της πτώσης των ισχυρών Εθνών «Τα έθνη βούλιαξαν στο λάκκο που έφτιαξαν· στο δίχτυ που έκρυψαν πιάστηκε το δικό τους πόδι». Είναι αξιοσημείωτο πως από την έναρξη της κρίσης και μετά, ο ανεπτυγμένος Δυτικός κόσμος υποφέρει από τα ίδια προβλήματα που έφερε η εκμετάλλευση και η λεηλασία του στον Τρίτο κόσμο: ανεργία, φτώχεια, πείνα, αρρώστια, θάνατο «το κακό που προξένησαν επιστρέφει πάνω στο κεφάλι τους (Ιεζ. 9:10). Μία μοναδική εκπλήρωση τού Λόγου του Θεού που θέλει οι πονηροί να πέφτουν οι ίδιοι θύματα των δόλιων σχεδίων τους: η λεηλασία την οποία κάνουν οι πονηροί, αυτή θα τους σαρώσει (Ψαλμ, 9:16), ή αλλιώς το τραπέζι που βρίσκεται μπροστά τους (του συσσωρευμένου με πονηρία και βία πλούτου της γης), γίνεται για αυτούς παγίδα και ενέδρα και σκάνδαλο και ανταπόδοση, γίνεται κατάρα (Ρωμ. 11:9, Ψαλμ. 69:22).

Εάν εξετάσει κανείς προσεκτικά τα κοινά σημεία/γεγονότα που έχει η κρίση του Χριστού με την κρίση του κόσμου, θα κατανοήσει την παράδοξη πορεία αυτού του κόσμου προς την καταστροφή:

Στο αποκορύφωμα της δόξας τους, η κρίση έρχεται ξαφνικά πάνω τους:
Ο Χριστός λίγο μετά την βασιλική είσοδό του στην Ιερουσαλήμ, προμηνύει την επερχόμενη κρίση του: Να λοιπόν που ανεβαίνουμε στην Ιερουσαλήμ και ο γιος του ανθρώπου θα παραδοθεί στους πρωθιερείς και στους γραμματείς και αυτοί θα τον καταδικάσουν σε θάνατο και θα τον παραδώσουν στους Εθνικούς (Μάρκ.10:33).

Για το σύστημα: Όταν ο πλούτος του (του πονηρού) φτάσει στο αποκορύφωμα, θα τον κυριεύσει ανησυχία, όλες οι δυστυχίες θα πέσουν πάνω του (Ιώβ 20:22). Θα έρθει ξαφνικά η ημέρα εκείνη, διότι θα έλθει σαν παγίδα σε όλους που κάθονται σε όλη τη γη (Λουκ. 21:35).

Η κρίση σκανδαλίζει τους ακολούθους τους
Για τον Χριστό: Θα πατάξω τον ποιμένα, και τα πρόβατα του ποιμνίου θα διασκορπιστούν (Ματθ. 26:31).

Για το σύστημα: Το 2008 το παγκόσμιο τραπέζι/σύστημα άπληστου κέρδους δέχεται απρόσμενο πλήγμα προκαλώντας μεγάλη απώλεια πλούτου στα μέλη του και αναταραχή στα Έθνη: Γιατί τα έθνη ήρθαν σε αναβρασμό; Γιατί τα Έθνη οργίστηκαν; (Πραξ. 4:25, Αποκ.11:18).

Οι ηγέτες συγκεντρώνονται με σκοπό τη διαχείριση της κρίσης
Η κρίση ενώνει τους ισχυρούς ηγέτες της εποχής του Χριστού και τους ηγέτες των πιο ισχυρών κρατών της γης (G20), σήμερα.
Για τον Χριστό: Οι βασιλιάδες της γης έλαβαν θέσεις και οι άρχοντες συγκεντρώθηκαν σαν ένας άνθρωπος (Ηρώδης, Πόντιος Πιλάτος, Καϊάφας κ.α), εναντίον του Θεού και εναντίον του χρισμένου του (Πραξ. 4:27).
Για το σύστημα: ‘Η πιο επείγουσα αποστολή μας είναι να απευθύνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας απέναντι στη κρίση’ (Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο των G20): Τα 10 (συμβολικά) κέρατα που είδες σημαίνουν 10 βασιλιάδες (G20) οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη βασιλεία (εξουσία), αλλά λαβαίνουν εξουσία ως βασιλιάδες (ένωση ηγετών) για μία ώρα (με το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης το 2008) (Αποκ.17:12).

Οι λαοί πολεμούν μάταια για τη διάσωση τού πολύτιμου συστήματός τους
Για το σύστημα: οι ηγέτες με ψευδής υποσχέσεις για επιστροφή της ζωής στην κανονικότητα, παροδηγούν τους λαούς να θυσιάσουν τα πάντα για τη σωτηρία του πληγωμένου από την κρίση συστήματος πραγμάτων τους. Η αποτυχημένη όμως αντιμετώπιση της κρίσης, υποβάλλει τους λαούς σε επώδυνες στερήσεις και δοκιμασίες που οδηγούν στην φτωχοποίηση και την απόγνωσή τους: «η γη (το σύστημα) πήρε φωτιά και ο λαός, θα γίνει τροφή (θυσία) για τη φωτιά». Οι λαοί θα μοχθούν για τη φωτιά και μόνο και τα έθνη θα αποκάμνουν εντελώς μάταια (Αββακ. 2:13). Δείτε! Συμφορά θα προχωρεί από έθνος σε έθνος. Δεινά επί δεινών θα έρχονται και είδηση επί είδησης θα φτάνει (Ιερ. 25:32, Ιεζ. 7:26).

‘Τα τρισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την ανάκαμψη από τον COVID είναι χρήματα που δανειζόμαστε από τις μελλοντικές γενιές.., που τις επιβαρύνουν με ένα βουνό χρέους, σε έναν σπασμένο και επικίνδυνο πλανήτη’ (Γκουτέρες, Γ.Γ. του Ο.Η.Ε). Μία δραματική παραδοχή της ανθρώπινης καταστροφικής διακυβέρνησης: κατέστρεψες την ίδια σου τη γη, σκότωσες τον ίδιο σου το λαό (Ησ. 14:20).

Για τον Χριστό: Και όλος ο λαός αποκρίθηκε (στον Πιλάτο): «Το αίμα του ας έρθει πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας» (Ματθ. 27:25). Τα λόγια αυτά των Ισραηλιτών εκπληρώθηκαν με την ολοσχερή καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους το 70μ.χ, μετά από ένα μάταιο αγώνα των εγκλωβισμένων Ισραηλιτών να σώσουν την πόλη τους.

Οι ηγέτες ενεργούν ενάντια στα συμφέροντά τους
Για το σύστημα: Η ξαφνική απειλή κατάρρευσης των πάντων από την παγκόσμια κρίση χρέους το 2008, οδήγησε τους αλαζόνες ηγέτες της γης (G20) σε λάθος χειρισμούς. Αντί να διορθώσουν το σφάλμα που τους οδήγησε στην κρίση «Αλίμονο σε εκείνον που πληθαίνει ό,τι δεν είναι δικό του—ως πότε!— και ο οποίος κάνει ακόμη μεγαλύτερο το χρέος του εναντίον του εαυτού του!
(Αββακ.2:6)», αυτοί εμμένουν στις ίδιες πονηρές πρακτικές τους. Προκειμένου να διατηρήσουν και να μεγιστοποιήσουν τον εικονικό τους πλούτο, τυπώνουν ασταμάτητα τεράστιες ποσότητες χρημάτων, συσσωρρεύντας όλο και πιο ακραίες φούσκες στο σύστημα. Έτσι, μπορεί αυτές οι πρακτικές να προσφέρουν την ψευδαίσθηση του πλούτου που επιθυμούν, αλλά αδυνατούν να δώσουν λύση στην κρίση του συστήματος «μεταχειριστήκαμε γιατρικά.., αλλά δεν γιατρεύτηκε.., η πληγή (του) είναι αθεράπευτη» (Ιερ. 51:9, 10:19). Τουναντίον, τα πονηρά τεχνάσματά τους παρατείνουν «καθυστερήστε και νιώστε κατάπληξη» και επιδεινώνουν σε μεγάλο βαθμό την κρίση του συστήματος, επιβεβαιώνοντας τις Γραφές πως οι ηγέτες με τα μέτρα που παίρνουν θα βλάπτουν κλιμακωτά το σύστημα πραγμάτων τους: το μισούν, το ερημώνουν και το γυμνώνουν, τρώνε τις σάρκες του και το καίνε εντελώς με φωτιά Αποκ. 17:16)
Για το Χριστό: Ο κίνδυνος απώλειας της εξουσίας από τον Χριστό, οδηγεί τους ηγέτες εκείνου του κόσμου να αντιμετωπίσουν τον Χριστό με παρόμοιες πράξεις μίσους, εξευτελισμού και βασανισμού μέχρι θανάτου. Ενέργειες που όπως γνωρίζουμε κατέληξαν εις βάρος των δικών τους συμφερόντων, καθώς ο Χριστός έγινε η θεμέλια πέτρα του Χριστιανισμού στη γη και ο Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού που σήμερα συντρίβει την εγκληματική διακυβέρνηση/βασιλεία του κόσμου.
«Το καίνε εντελώς με φωτιά», το τέλος της κρίσης
Πώς καταλήγουν οι ηγέτες να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον κόσμο; Οι αλαζόνες ηγέτες της γης από το ξεκίνημα της κρίσης έχουν πέσει θύματα των πονηρών τους σχεδίων. Η αχόρταγη μανία τους να δημιουργούν πλούτο, τυπώνοντας απεριόριστα νέα εικονικά (χωρίς αντίκρισμα) χρήματα ή αλλιώς fiat money (ας γίνει χρήμα) και να ρίχνουν χρήματα από το ελικόπτερο (helicopter money), θα αποδειχθεί μία ανόητη, καταστροφική στρατηγική για όλο τον κόσμο.
Παραφρονούν, δεν ξέρουν τι κάνουν. Έχουν τυφλώσει τον εαυτό τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι με το να εκτυπώνουν/μοιράζουν ασταμάτητα τρισσεκατομύρια χρήματα, αχρηστεύουν, ευτελίζουν, βεβηλώνουν και καταστρέφουν τελικά με τα ίδια τους τα χέρια το θεό τους: Στους δρόμους θα ρίξουν το ασήμι τους και κάτι το αποκρουστικό θα γίνει το χρυσάφι τους (Ιεζ. 7:19). Έτσι, όταν έρθει η ώρα και σκάσει η νέα μεγαλύτερη φούσκα χρέους που έχουν δημιουργήσει στο σύστημα και αποκαλυφτεί η απάτη (ο ανύπαρκτος πλούτος του), τότε, οι πιστωτές του θα ξεσηκωθούν από παντού ξαφνικά εναντίον του και θα το λεηλατήσουν (θα στραφούν μαζικά πανικόβλητοι εναντίον του να αρπάξουν όποιο κέρδος μπορούν από το αφερέγγυο σύστημα) (Αββακ. 2:7).
Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως η πρώτη. Η παγκόσμια κατάρρευση, η συντέλεια του κόσμου οπωσδήποτε θα συμβεί «θα πέσει και δεν θα ξανασηκωθεί», καθώς οι κυβερνήσεις θα έχουν κάψει (απαξιώσει) εντελώς όλα τα μαγικά τους χρήματα/όπλα στον πόλεμο της κρίσης, εξανεμίζοντας για πάντα μαζί τους την εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε αυτά. Που είναι λοιπόν ο θεός τους, που είναι το έργο των χεριών τους να τους σώσει; Τα πολύτιμα πράγματα δεν θα ωφελήσουν.., κανείς δεν πρόκειται να ξεφύγει.., ούτε το ασήμι τους ούτε το χρυσάφι τους θα μπορέσουν να τους διασώσουν (Ησ. 24:20, Παρ. 11:4, Ιεζ. 7:19). Θα δώσουν πίσω τον πλούτο τους με τα ίδια τους τα χέρια! (Ψαλμ.7:16). Κατάπιαν πλούτη, αλλά θα τα εξεμέσουν.
Τότε, το τέλος, όταν αυτός ο κόσμος θα έχει κατανικηθεί: Στις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων (G20) ο Θεός…, θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και τότε θα έρθει το τέλος. Το τέλος, όταν θα έχει εκμηδενίσει κάθε κυβέρνηση και κάθε εξουσία και δύναμη (Α΄ Κορ. 15:24). Τα έθνη σαν πήλινα σκεύη θα συντριβούν.., τα έθνη θα γίνουν σαν να μην υπήρξαν ποτέ (Αβδιού 1:16). Κάθε γόνυ θα καμθεί. Αυτή είναι τη καταδίκη των πονηρών: υφίστανται τις συνέπειες των ενεργειών τους, τα αποτελέσματα των απεχθών τους πράξεων έρχονται πάνω τους «αδικούν τον εαυτό τους ως αμοιβή για την αδικοπραγία τους» (Ιεζ. 7:4, Β΄ Πέτ. 2:13).
Όταν συνειδητοποιήσουν τι έκαναν, θα εκπλαγούν και θα πενθήσουν
Το τέλος του παγκόσμιου συστήματος πραγμάτων θα προκαλέσει μεγάλη θλίψη: Τότε θα γίνει μεγάλη θλίψη, τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί (Δαν.12:1, Ματθ. 24:21). Και οι βασιλιάδες (οι πολιτικοί ηγέτες) της γης θα κλαίνε και θα χτυπούν τον εαυτό τους από λύπη. Οι έμποροι (οι μεγιστάνες της γης) θα κλάψουν και θα πενθήσουν, γιατί το φορτίο τους κανείς δεν θα το αγοράζει πλέον.., επειδή σε μία ώρα ερημώθηκε τόσο μεγάλος πλούτος! Οι έμποροι που πουλούσαν αυτά τα πράγματα και πλούτισαν από αυτήν θα στέκονται σε απόσταση φοβισμένοι από τον βασανισμό της και θα κλαίνε και θα πενθούν..
Και κάθε πλοίαρχος και κάθε θαλασσοπόρος και ναύτες και όλοι εκείνοι που ζουν από τη θάλασσα στάθηκαν σε απόσταση και κραύγαζαν καθώς κοίταζαν τον καπνό από το κάψιμό (καταστροφή του). Γι΄ αυτό και ο Θεός προειδοποιεί: Ας μη χαίρεται ο αγοραστής και ας μη θρηνεί ο πωλητής.., γιατί ο κόσμος παρέρχεται καθώς και η επιθυμία του! (Αποκ. 18:9-19, Αββακ. 2:7,8, Ιεζ. 7:12, Α Ιωάν. 2:17).
Οι κρίσεις, η μία μετά την άλλη, αποκαλύπτουν όλο και πιο καθαρά «σαν το φως που προβάλλει» την αλήθεια στη γη: πως ο μεγάλος πλούτος του κόσμου ήταν μία πλάνη, μία απατηλή εικόνα που σήμερα χάνεται, ένα μεγαλειώδες σαθρό οικοδόμημα θεμελιωμένο πάνω στην αδικία, το ψέμα και την απάτη, που όσο η κρίση βαθαίνει τόσο φανερώνεται η γύμνια και η αδυναμία του να προστατέψει εκείνους που πιστεύουν σε αυτό. Κυριευμένοι από φόβο εξαιτίας της διάλυσης των στοιχείων του, οι άνθρωποι μάταια ταλαιπωρούνται μέσα του να αποτρέψουν την πτώση του: Όλοι σαν ένδυμα θα φθαρούν..
Δεν θα γλιτώσουν ούτε αυτοί ούτε ο πλούτος τους ούτε τα πλήθη τους ούτε η εξοχότητά τους (Ιεζ. 7:11). Και όπως μέσω της θεοποίησης των πραγμάτων τους οι άνθρωποι δόξασαν τους εαυτούς τους, μέσω της κρίσης των αγαπημένων τους πραγμάτων συμμερίζονται τις πληγές τους, λαβαίνοντας για τον εαυτό τους την πλήρη ανταπόδοση/τιμωρία που τους άξιζε για την πλάνη τους: Ας εξομοιωθούν με αυτά οι κατασκευαστές τους και όλοι που εκείνοι που ελπίζουνε σ’ αυτά (Ρωμ.1:27, Ψαλ.115:8).

Όποιος θελήσει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει, και όποιος χάσει τη ζωή του για χάρη μου θα τη βρει (Λουκ. 17:33)

Στη διάρκεια της κρίσης οι άφρονες κυβερνήτες της γης μαζί με τους φίλους αυτού του κόσμου δεν πιστεύουν στην αλήθεια. Επιδιώκουν να σώσουν τη ζωή τους θέτοντας την ελπίδα τους στο απατηλό σύστημα πραγμάτων που χάνεται, χάνοντας τελικά τη ζωή τους μαζί του. Οι πονηροί θα ενεργούν με πονηρία, και κανένας πονηρός δεν θα κατανοήσει (Δαν. 12:10). Πονηροί άνθρωποι και απατεώνες θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο (θα προσθέτουν σφάλμα πάνω στο σφάλμα τους), παροδηγώντας και παροδηγούμενοι.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που εγκαταλείπουν τον κόσμο «βγαίνουν έξω» από αυτόν και τα ανίκανα να τους σώσουν πράγματά του που καταστρέφονται. Υπακούουν στα λόγια και τα έργα του Χριστού, κερδίζοντας τελικά -όπως αυτός- τη ζωή τους: Γιατί ο καθένας θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του: θλίψη και στενοχώριες, στην ψυχή κάθε ανθρώπου που εργάζεται το κακό, αλλά δόξα (ζωή) και τιμή και ειρήνη για τον καθένα που εργάζεται το καλό (Ρωμ.2:9, Β’ Κορ. 5:10, Ιερ.7:10, Ιεζ.7:4).

Για αυτή την κρίση ήρθα σε αυτόν τον κόσμο: για να δουν (πιστέψουν) εκείνοι που δεν βλέπουν και να γίνουν τυφλοί εκείνοι που βλέπουν (Ιωάν. 9:39)

Όλα τα συνταρακτικά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα, μαρτυρούν την Παρουσία του Χριστού στη γη, διότι όλα όσα γράφτηκαν στο παρελθόν γράφτηκαν για τη διδασκαλία μας.., και ως προειδοποίηση, ώστε όταν έρθει η ώρα να συμβούν, να πιστέψετε ότι εγώ είμαι αυτός, λέει ο Χριστός. Ο Χριστός μέσα από την κρίση την οποία εκτελεί «θα τους φερθώ σύμφωνα με τις ενέργειές τους και θα τους κρίνω όπως έκριναν και εκείνοι», παρουσιάζει με δυναμικό και θαυμαστό τρόπο σε όλη την ανθρωπότητα τη Βασιλεία του Θεού στη γη: και θα γνωρίσουν εξάπαντος ότι εγώ είμαι ο (αληθινός) Θεός.., τότε οι άνθρωποι θα πουν: «Ασφαλώς υπάρχει ανταμοιβή για τους δικαίους. Αλήθεια υπάρχει Θεός που κρίνει στη γη». (Ρωμ.15:4, Ψαλμ. 58:11, Ωσηέ 6:5).

Ο πατέρας Θεός μας καλεί για όσο ακόμη μπορεί να λέγεται το σήμερα, να διακρίνουμε τη δίκαιη κρίση που φέρνει στο κόσμο, να κατανοήσουμε τον λόγο που συμβαίνει όλο αυτό το κακό γύρω μας, ώστε να μην τρομοκρατηθούμε όπως ο κόσμος και να πιστέψουμε στον ζωντανό Θεό: Όταν δείτε αυτά να γίνονται, ανορθωθείτε και σηκώστε το κεφάλι σας, επειδή πλησιάζει η απελευθέρωσή σας.

Τότε, όταν όλα τελειώσουν, θα πραγματοποιήσει την τελευταία υπόσχεσή Του σε εκείνους που τον αγαπούν: Δείτε κάνω νέα τα πάντα.., νέους ουρανούς νέα γη και δικαιοσύνη θα κατοικεί σε αυτά.., Θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια. Τα παλιά έχουν παρέλθει. Ναι, αυτά εκπληρώνονται σήμερα και θα εκτελεστούν μέχρι τέλους, στο πλήρες, γιατί αυτός που τα υπόσχεται, ο Λόγος Του Θεού, ο Χριστός, έχει ήδη αποδείξει ότι είναι Πιστός και Αληθινός (Λουκ. 21:28, Αποκ.21:1-5, 22:6).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here