Πού βρίσκεται η πιο ακριβή θέση στάθμευσης στον κόσμο;


Υπάρχουν μερικά μέρη στον κόσμο όπου μια θέση πάρκινγκ είναι ακριβότερη ακόμη και από μια πολυτελή βίλα!

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πιο ακριβά μέρη του κόσμου για να ζει κανείς είναι το Χονγκ Κονγκ όπου εδώ και δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοσμοπολίτικα κέντρα με τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Αξιοσημείωτο είναι πως μόλις το 1/10 της χώρας είναι διαθέσιμο για οικοδόμηση και για αυτό τα κτίρια είναι τόσο ψηλά. Και πανάκριβα, καθώς ένα διαμέρισμα σε μια καλή «γειτονιά» μπορεί να κοστίζει 10 εκατομμύρια ευρώ.

Από το 1997 το Χονγκ Κονγκ, η δεύτερη πλουσιότερη πόλη παγκοσμίως, πέρασε στην Κίνα και έκτοτε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εξαγωγικά λιμάνια της χώρας. Οπότε γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα διακίνησης της παγκόσμιας αγοράς και πως όλα κινούνται σε ανάλογους ρυθμούς.

Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια είχε κάνει τον γύρο του κόσμου πως ένας Ασιάτης επιχειρηματίας είχε καταβάλλει το ποσό των περίπου 870.000 ευρώ για να αγοράσει, όχι ένα διαμέρισμα, αλλά μία θέση στάθμευσης στον ουρανοξύστη «The Centre».

Πρόσφατα, προκάλεσε ξανά ιδιαίτερη αίσθηση πως μια θέση πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ πωλήθηκε για περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ αποτελώντας νέο ρεκόρ. Η αγορά αφορά στο νέο κτιριακό συγκρότημα Mount Nicholson που βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου The Peak και μία από τις ακριβότερες περιοχές του Χονγκ Κονγκ.

Αξιοσημείωτο είναι πως το γκαράζ δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός κλασικού δωματίου καθώς είναι μόλις 12,5 τετραγωνικά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ