Επιλόχειος κατάθλιψη : Συμβουλές για να την καταπολεμήσετε


Η κατάθλιψη μετά τον τοκετό επηρεάζει γύρω1 στις 7 γυναίκες Μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ευημερία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού ωστόσο 1 στις 5 γυναίκες σιωπούν για τα συμπτώματά τους και ως εκ τούτου παραμένουν χωρίς θεραπεία. Σε αντίθεση με το μωρό , η κατάθλιψη μετά τον τοκετό σπάνια εξαφανίζεται από μόνη της. Η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί ημέρες ή ακόμα και μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού σας και να διαρκέσει πολλές εβδομάδες ή μήνες χωρίς θεραπεία.

Πως θα καταπολεμήσετε την κατάθλιψη

  •  Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και να ζητήσετε βοήθεια.

Δημιουργήστε έναν ασφαλή δεσμό με το μωρό σας

  • Η συναισθηματική σύνδεση είναι η ασφαλής προσκόλληση που σχηματίζεται μεταξύ γονέων και παιδιών. Η επιτυχημένη σύνδεση επιτρέπει στο παιδί να αισθάνεται αρκετά ασφαλές για να αναπτυχθεί πλήρως και η κατοχή αυτού του δεσμού θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν και σχηματίζουν σχέσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
  • Η στενή επαφή με το βρέφος σας απελευθερώνει οξυτοκίνη , την «αγάπη» ή την «ορμονική αγκαλιά». Η αύξηση της ωκυτοκίνης σάς κάνει να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι, πιο φροντισμένοι και ευαίσθητοι στα συναισθήματα των άλλων και σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε πιο εύκολα τα μη λεκτικά στοιχεία από το μωρό σας.

Επαφή με το δέρμα

  • Η επαφή με το δέρμα χαλαρώνει τόσο εσάς όσο και το μωρό σας, ενώ ενισχύει τον δεσμό μεταξύ σας. Πρόσθετα οφέλή της επαφής με το δέρμα με το δέρμα περιλαμβάνουν παρατεταμένες περιόδους ύπνου και εγρήγορσης, λιγότερο ψυχρό στρες , βελτιωμένη αύξηση βάρους, καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου, μειωμένο κλάμα και πρόωρη έξοδο από το νοσοκομείο.

Βγείτε στον ήλιο

  • Η έκθεση στο φως του ήλιου και στον καθαρό αέρα θα βελτιώσει σημαντικά τη διάθεσή σας. Ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι ακατάστατα ή το μωρό σας έχει φτύσει το αγαπημένο σας παντελόνι γιόγκα , πάρτε το καροτσάκι για περιστροφή και στοχεύστε να βγείτε έξω για τουλάχιστον 10-15 λεπτά κάθε μέρα.

Ακολουθεί βίντεο για την επιλόχειο κατάθλιψη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ