28 Μαρτίου 2024

Σεξουαλική ζωή : Η ηλικία της πρώτης εμπειρίας καθορίζει την έκβαση της σχέσης


Με τη μελέτη, οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν για την ηλικία που τα παιδιά τους αρχίζουν να συμμετέχουν στη σεξουαλική δραστηριότητα, επειδή ο χρόνος που αρχίζουν να εξερευνούν τη σεξουαλικότητα είναι ένας βασικός χρόνος ανάπτυξης της ψυχικής και σωματικής υγείας. Η έκθεση αναφέρει ότι τα μακροχρόνια σεξουαλικά αποτελέσματα μπορεί επίσης να επηρεαστούν.

 

Τα αποτελέσματα της πρόωρης σεξουαλικής εμπειρίας

  • Η αργότερα η συμμετοχή στη σεξουαλική δραστηριότητα συνδέεται με την υψηλότερη επίτευξη των στόχων εκπαιδευτικά, καθώς και με το μεγαλύτερο εισόδημα κατά τη διάρκεια των ετών ενηλίκων. Επίσης, αργότερα η εμπλοκή στη σεξουαλικότητα είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερες πιθανότητες γάμου και αυτά τα άτομα δεν είχαν τόσο ρομαντικούς συντρόφους κατά την ενηλικίωση.
  • Ο σύνδεσμος εξακολουθούσε να ισχύει ακόμη και αφού ληφθούν υπόψη γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Δεν ήταν δυνατό να εξηγηθεί ο συσχετισμός με διακυμάνσεις σε ακαδημαϊκά επίπεδα ενηλίκων, ετήσιο εισόδημα, θρησκευτική κατάσταση ή από το ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος), την ελκυστικότητα ή τις εφηβικές διαφορές στη συμμετοχή των γνωριμιών.
  • Όταν η πρώτη σεξουαλική εμπειρία εμφανίζεται στη ζωή ενός ατόμου, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, είναι ένας προγνωστικός παράγοντας για το εάν οι άνθρωποι θα έχουν σταθερές και ρομαντικές σχέσεις ως νέοι ενήλικες.

  • Η έρευνα επικεντρώθηκε στις συνέπειες της έναρξης σεξουαλικής δραστηριότητας νωρίς στη ζωή. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες της Early and On-Time στη συγκεκριμένη μελέτη φάνηκαν να έχουν παρόμοια αποτελέσματα αργότερα. Η πρώιμη έναρξη δεν φαίνεται να αποτελεί παράγοντα «κινδύνου» με τον ίδιο τρόπο που η καθυστερημένη έναρξη αποδείχθηκε ότι ήταν «προστατευτικός» παράγοντας στη διαμόρφωση προστατευτικών αποτελεσμάτων.

Αποτελέσματα έρευνας

  • Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να εξηγήσουν αυτήν τη συσχέτιση.  Τα άτομα που αρχίζουν να κάνουν σεξ αργότερα έχουν επίσης ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως το ασφαλές στυλ προσκόλλησης, το οποίο μπορεί να έχει επίδραση στην έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας και στις σχέσεις.

Ακολουθεί βίντεο για την πρώιμη σεξουαλική ζωή των ατόμων σε νεαρή ηλικία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ