Συμβίωση κατά την πανδημία: Πώς να την βγάλετε καθαρή

Μιας και ο κορωνοϊός μας υποχρεώνει να περνάμε τη συντριπτική πλειονότητα των ωρών μας στο ίδιο περιβάλλον με τον ίδιο άνθρωπο, πρέπει να βρούμε νέους τρόπους διαβίωσης  και απλά να τα πηγαίνουμε καλά ο ένας με τον άλλο. Τα καλά νέα είναι ότι τα ζευγάρια έχουν τώρα πολλές ευκαιρίες και μαζί χρόνο για να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα που μπορεί να αποφεύγουν. Τα κακά νέα είναι ότι τώρα περισσότερο ή λιγότερο πρέπει να επιλύσουν τα ζητήματα που μπορεί να αποφεύγουν—και υπό συνθήκες πίεσης. Ακολουθούν κορυφαίες συμβουλές από τους ειδικούς για να την βγάλετε καθαρή!

  • Χαλαρώστε με την κριτική. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επισημάνουμε λάθη. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, η καταγραφή των “αποτυχιών” τους είναι απλά κακή στρατηγική.
  • Να είστε πιο περίεργοι παρά εξοργισμένοι. Με όλες τις νέες ευθύνες που προκύπτουν από τον κορωνοϊό,  ο μπορεί να αισθάνεσαι ότι ο σύζυγος σου δεν κάνει αρκετά ή έχει διαπράξει μια πράξη προσωπικής προδοσίας, αλλά είναι πιο πιθανό να είναι απλά αποσπασμένος, πεινασμένος ή να θέλει απλά να αόρατος από εσένα.
  • Ας τους αφήσουμε να αισθανθούν άσχημα ή οκ για την τρέχουσα κρίση. Οι σύζυγοι δεν πρόκειται απαραιτήτως να δουν με τα μάτια τους πόσο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν λάθος. Όταν διαφωνείτε με την προσέγγιση του συντρόφου σας για την πανδημία, κάντε ό,τι μπορείτε για να καταλάβετε τι σκέφτεται πραγματικά αντί να την απορρίψετε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here