Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις

Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους. Οι συγγραφείς της μελέτης Kay Brauer και René T. Ο Proyer είχε ως στόχο να προσθέσει στην τρέχουσα αντίληψη για το πώς και γιατί αυτός ο φόβος του γέλιου οδηγεί σε μικρότερη ικανοποίηση των σχέσεων. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι η γελοφοβία παρεμποδίζει τη ρομαντική επιτυχία μέσω της σχέσης της με την αγχώδη προσκόλληση. ένα στυλ συνημμένου που χαρακτηρίζεται από ανησυχίες σχετικά με τη σχέση.

Συνολικά 531 ενήλικοι ηλικίας μεταξύ 18 και 80 ετών συμπλήρωσαν έρευνα που περιλάμβανε αξιολογήσεις της γελοφοβίας, καθώς και μέτρα άγχους προσκόλλησης και αποφυγής προσκόλλησης σε στενές σχέσεις.  Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα, ήταν σαφές ότι ο φόβος του να γελοιοποιηθεί συνδεόταν με μια μειωμένη πιθανότητα να έχει υπάρξει σχέση. Οι ερευνητές βρήκαν επιπλέον στοιχεία ότι η γελοφοβία συνδέεται με το στυλ κατάσχεσης ενός ατόμου. και συγκεκριμένα, επισφαλές συνημμένο. Ο φόβος του να γελοιοποιηθεί είναι συνδυασμός άγχους και αποφυγής ύφους που θα προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα.

Η μελέτη παρότι περιλάμβανε ένα μεγαλύτερο δείγμα απ’ ό,τι είχε παρατηρηθεί σε προηγούμενη έρευνα, ήταν περιορισμένη. Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι μελλοντικές μελέτες θα πρέπει επιπλέον να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσκόλλησης σε ομότιμους και μέλη της οικογένειας και να εξετάσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ της γελοφοβίας με την πάροδο του χρόνου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here