Ηράκλειο: Χαμός με κορονοπάρτι στην παραλιακή – Αγανάκτηση και απόγνωση από τους κατοίκους (vid)


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αστυνομία και Λιμενικό, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στη 1 περίπου τα ξημερώματα οι άνδρες των δύο σωμάτων Ασφαλείας έδρασαν προληπτικά με ελέγχους και κατάφεραν να απομακρύνουν τους νεαρούς που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο σημείο, στο ύψος του παλιού Ξενία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, διμοιρίες της Αστυνομίας, αναπτύχθηκαν στο χώρο γύρω από το παλιό «Ξενία» και σε άλλα κομβικά σημεία, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μη ξεφύγει για ένα ακόμη βράδυ.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, τη δίκη του θέση σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται στην παραλιακή στο Ηράκλειο,κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, εξέφρασε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός.

Οι κάτοικοι της παραλιακής βρίσκονται πραγματικά σε… απόγνωση εξαιτίας των «κορωνοπάρτι» που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με χιλιάδες νέους να συνωστίζονται στην περιοχή του πρώην Ξενία και να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας. Βρίσκονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον κρατώντας ένα ποτό στο χέρι και κινούνται στον ρυθμό της εκκωφαντικής μουσικής την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση.

Πάντως, εκτός από τη φασαρία τίθεται και θέμα ασφάλειας καθώς τα νεαρά άτομα που συγκεντρώνονται στο σημείο καταλαμβάνουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των οδηγών οι οποίοι τις περισσότερες φορές αδυνατούν να περάσουν από το σημείο.

cretapost.gr

Σύσκεψη μετά τις καταγγελίες των κατοίκων

«Οι κάτοικοι με έγγραφη αναφορά τους σε Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία, εκφράζουν την αγανάκτηση και την απόγνωση τους, για ό,τι συμβαίνει τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες. Τονίζουν ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Η Αναφορά πήγε στον Εισαγγελέα και στο Λιμενικό, στην Αστυνομία και σε εμάς. Στην Υπηρεσία μας για το θέμα αυτό συγκλήθηκε σύσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη – μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξακριβώνοντας το αληθές όσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι, αλλά και στοχεύοντας στην απόφαση για προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα», υπογράμμισε μιλώντας στο cretapost o κ. Παττακός.

cretapost.gr

Η καταστολή δεν είναι εύκολη υπόθεση

«Η λύση του δεν είναι εύκολο ζήτημα καθώς μιλάμε για νεαρούς που έχουν συμπεριφορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επεισόδια. Στη σύσκεψη και οι τρεις αρμόδιες Υπηρεσίες δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν κατά δυνατότητα και κατ’ αρμοδιότητα, όπως για παράδειγμα περιπολίες τα βράδια, αλλά και ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και για επέμβαση εφόσον χρειαστεί», δήλωσε στο cretapost ο κ. Παττακός.

cretapost.gr

Όπως υπογράμμισε με έμφαση όμως: « Η καταστολή δεν είναι εύκολη, καθώς ο κεντρικός πυρήνας των συγκεντρωμένων είναι άτομα που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει ανυπακοή και απειθαρχία στο νόμο και στους κανόνες. Είναι άτομα που δε σέβονται και αδιαφορούν για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους, είναι άτομα βίαια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πρακτικά της σύσκεψης σε Εισαγγελέα και Δήμαρχο Ηρακλείου

Σήμερα το πρωί μάλιστα μοιράστηκαν, σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, τα πρακτικά της σύσκεψης της Δημοτικής Αστυνομίας, στον Εισαγγελέα και το Δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να λάβουν γνώση.

«Πιστεύω ότι το θέμα δε θα μείνει έτσι και θα αντιμετωπιστεί από τις Υπηρεσίες που θα κάνουν το καθήκον τους. Είναι εγχείρημα δύσκολο», είπε ο κ. Παττακός.

Πηγή: cretapost.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ