Θάλασσα Διατροφή: Το πλούσιο θρεπτικό προφίλ 4 πεντανόστιμων και υγιεινών λαχανικών της θάλασσας [vid]


Οι Ιάπωνες ορκίζονται για την ευεργετική δράση των θαλασσινών λαχανικών. Αλλιώς γνωστά ως φύκια, τα θαλασσινά λαχανικά έχουν 10 εώς 20 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ορυκτά από τα λαχανικά που καλλιεργούνται στην ξηρά. Συνήθως χρειάζεται χρόνος για να τα συνηθίσετε και να τα συμπεριλάβετε στο γεύμα σας, αλλά μπορούν να γίνουν μια νόστιμη και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας.

Τα θαλασσινά λαχανικά ή φύκια θεωρείται ότι έχουν επωφελείς δράσεις συνολικά για την υγεία και ότι συμβάλουν στη μακροζωία. Τις τελευταίες δεκαετίες, ιατρικοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια διατροφή πλούσια σε θαλασσινά λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών και βοηθά τον οργανισμό να εξαλείψει τις τοξίνες.

Ακολουθεί ένα γρήγορο θρεπτικό προφίλ 4 θαυμάσιων και πεντανόστιμων φυκιών της θάλασσας:

  • NORI

Είναι φυτό της Ερυθράς Θάλασσας με γλυκιά γεύση. Περιέχει σχεδόν 50% ισορροπημένη αφομοιώσιμη πρωτεΐνη, υψηλότερη από άλλα θαλάσσια φυτά. Οι ίνες του Nori το καθιστούν ένα τέλειο περιτύλιγμα σούσι. Το Nori είναι πλούσιο σε όλα τα καροτένια, ασβέστιο, ιώδιο, σίδηρο και φώσφορο.

  • HIJIKI

Είναι πλούσιο σε μέταλλα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Περιέχει βιταμίνη Α, καροτένια και ασβέστιο. Το Hijiki έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της θάλασσας: 1400 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου ανά 100 γραμμάρια ξηρού βάρους σε σύγκριση με 80 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου σε 100 γραμμάρια τυριού cottage με χαμηλά λιπαρά.

  • KELP

Περιέχει βιταμίνες A, B, E, D & K και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Το Kelp λειτουργεί ως καθαριστής αίματος, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, την ακαμψία και προάγει την υγεία των επινεφριδίων και του θυρεοειδούς.

  • WAKAME

Είναι ένα φύκι της θάλασσας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καροτένια, σίδηρο και βιταμίνη C, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ανατολή για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και την περιποίηση της επιδερμίδας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ