Παρέμβαση εισαγγελέα για τους Ναζί στο Ελλάδα – Εσθονία.

Οι νεοζαστικές εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του Ελλάδα – Εσθονία, προκάλεσαν την κινητοποίηση του Γιώργου Βασιλειάδη και -τελικά- την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με την ανάρτηση του ναζιστικού συμβούλου “μαύρος ήλιος”, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία για το Nations League.

Ανεπίτρεπτο! Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο “Μαύρος Ήλιος” των SS στο ματς της Εθνικής [pics]

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Για την υπόθεση απέστειλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Κίνηση Βασιλειάδη για να βρεθούν οι Ναζί του ΟΑΚΑ! Έστειλε οπτικοακουστικό υλικό στον Άρειο Πάγο

Στο φάκελο που έστειλε ο κ. Βασιλειάδης στις εισαγγελικές Αρχές -ζητώντας τους να πράξουν τα «δέοντα»- περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες στο γήπεδο.

Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας .

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here