Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας: Δημόσια κτήρια και δημαρχεία «ντύθηκαν» στο Πορτοκαλί για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας


Τη Κυριακή 30 Μαΐου 2021 ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Αττικής (ΣΑμΣΚΠ) γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (World MS Day). Η φετινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΣΚΠ υλοποιήθηκε με την φωταγώγηση στο χρώμα πορτοκαλί των δημαρχικών μεγάρων των δήμων Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Τανάγρας, Σάμου και το δημοτικό σχολείο Βαθέος –Σάμου- , της κοινότητας Δηλεσίου καθώς και πολιτιστικών κέντρων όπως το Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο και το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς , με έδρα το Ελληνικό στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Αναπήρων στο Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Σκοπός του συλλόγου είναι η εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.
Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης για τα έτη 2020-2022 είναι “MS Connections” (συνδέσεις στην ΠΣ). Το μότο της καμπάνιας είναι «Εγώ συνδέομαι, Εμείς συνδεόμαστε». Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας ο ΣΑμΣΚΠ Αττικής δημιούργησε και έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης (Facebook, You Tube) μικρά γραφιστικά video που απεικονίζουν τα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από ΠΣ σε μοναξιά και κοινωνική απομόνωση.
Επίσης ακόμη μια δράση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου με την διεξαγωγή διαδικτυακής ημερίδας με θέμα “Η συμβίωση με τη Πολλαπλή Σκλήρυνση εν μέσω πανδημίας”. Την ημερίδα πλαισίωσαν καταξιωμένοι ομιλητές όπως ο Πνευμονολόγος κος Χειλάς Γεώργιος, η καθηγήτρια Νευρολογίας-Νευροανοσολογίας ΑΠΘ κα Ευφροσύνη Κουτσουράκη καθώς και ο κος Κέντρος Ζήκος ιατρός αποκατάστασης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ