Μάτια: Πώς θα αποκτήσεις ξεκούραστο βλέμμα

Τώρα που η μάσκα είναι απαραίτητο αξεσουάρ, τα μάτια κυριαρχούν στο πρόσωπο. Και αυτό ίσως είναι μια καλή αφορμή να τα περιποιηθούμε σωστά, καθώς είναι η εποχή που λόγω της συνεχούς χρήσης μάσκας, τα μάτια μας είναι το επίκεντρο του προσώπου.

Η σωστή στοχευμένη φροντίδα είναι η αυτή που θα πρέπει να μπει για τα καλά στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας κατανοώντας πως μια κρέμα ημέρας μπορεί να αναζωογονεί το πρόσωπο, όμως δεν είναι πάντα σχεδιασμένη για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.

 Τα βασικά βήματα περιποίησης των ματιών:

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό, έχει λίγους σμηγματογόνους αδένες και καταπονείται από την κίνηση των βλεφάρων, γι’ αυτό η δράση πρέπει να είναι ενισχυμένη, καθώς η επιδερμίδα εκεί χρειάζεται δραστικά συστατικά που να καταπολεμούν τις φθορές από τις εκφράσεις ή την ηλιακή ακτινοβολία. Το υαλουρονικό οξύ, η Βιταμίνη C και η ρετινόλη είναι τα κατάλληλα συστατικά.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το μπλε φως, αφού πολλές από τις νέες συνθέσεις δρουν ενάντια στις επιπτώσεις που έχει το μπλε φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές -υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά. Αν σκεφτούμε πόσες ώρες είμαστε μπροστά σε οθόνες, καταλαβαίνουμε τη σημασία.

Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν φυσικά ένα μεγάλο θέμα. Η εμφάνισή τους εξαρτάται από την κληρονομικότητα, την κούραση, την πολύωρη έκθεση στις οθόνες, τον κακό ύπνο, το κάπνισμα, το αλκοόλ. Είναι η υπερμελάγχρωση της περιοχής, ενώ συστατικά όπως η καφεΐνη βοηθούν στη βελτίωση της όψης.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ όμως, είναι αυτή η επιπλέον προστασία που μας δίνει ένα αξεσουάρ. Τα γυαλιά ηλίου δεν προστατεύουν μόνο το εσωτερικό των ματιών από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και την επιδερμίδα γύρω από αυτά.

Τέλος, για περιπτώσεις αμέσου δράσεως, όταν δηλαδή έχουμε ανάγκη από ένα γρήγορο «ξύπνημα» στο βλέμμα, η λύση έρχεται από τα ειδικά patches και τις μάσκες ματιών, που χάρη στα ενεργά συστατικά τους καταπραΰνουν, δροσίζουν, ενυδατώνουν και αποσυμφορούν άμεσα την περιοχή.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here