Λιπαρή επιδερμίδα: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Υπάρχουν κάποιες τροφές που αν τις αποφύγεις, θα βοηθήσουν σημαντικά τη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας σου.

  1. Φυτικά λιπαρά

Στη Δυτική διατροφή η αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στις μη-δυτικές δίαιτες. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να εμπλακούν σε προφλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα και σχετίζονται με την ανάπτυξη ακμής.

  1. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Η υπερκατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ή υψηλό γλυκαιμικό φορτίο είναι επίσης κύριο χαρακτηριστικό στις δυτικές δίαιτας και αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη ή τη σοβαρότητα της ακμής. Η γλυκόζη του αίματος και η ινσουλίνη μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα ως εξής: η αύξηση του σακχάρου προκαλεί απελευθέρωση ινσουλίνης και στη συνέχεια, η ινσουλίνη διεγείρει την παραγωγή ανδρογόνων που μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη παραγωγή σμήγματος στο δέρμα και σε ακμή.

  1. Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά έχουν κατηγορηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής. Παρομοίως με τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα αμινοξέα που βρίσκονται στο γάλα μπορούν να προωθήσουν την απελευθέρωση ινσουλίνης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν μελέτες που δείχνουν τη σχέση μεταξύ γαλακτοκομικών προϊόντων και ακμής, πολλά από τα άτομα που αντιμετωπίζουν ακμή μπορεί απλά να έχουν ήπια αλλεργία ή δυσανεξία στα ίδια τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

  1. Λιπαρά φαγητά

Τα λιπαρά φαγητά δεν επηρεάζουν ακριβώς την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα φαγητά δεν συνδέονται καθόλου με τη λιπαρή επιδερμίδα. Όταν κάποιος αγγίζει το πρόσωπό του ενώ τρώει αυτά τα τρόφιμα ή αν βρίσκεστε σε ένα λιπαρό περιβάλλον (όπως, ας πούμε, μια κουζίνα εστιατορίου), αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι του δέρματος, εισάγοντας πραγματικά υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here