Απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη με βελονισμό


Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις νέες μαμάδες.

Μπορεί ο ερχομός ενός παιδιού να αποτελεί την σημαντικότερη στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας όμως μετά τον τοκετό η εικόνα του σώματος δεν είναι ακριβώς ίδια με αυτή πριν την εγκυμοσύνη, γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία της.

Μια φυσική και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος αδυνατίσματος είναι ο βελονισμός. Όταν συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή διευκολύνει την απώλεια βάρους, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει θετικά και την ψυχική υγεία. Ο φυσίατρος βελονιστής Δαμουλιάνος Άγγελος μας εξηγεί.

Βελονισμός και αδυνάτισμα: Τι διαφορετικό προσφέρει;

Ο βελονισμός είναι μια τεχνική η οποία:

• καταστέλλει τις βουλιμικές κρίσεις

• διεγείρει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις καύσεις

• προάγει την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

• μειώνει την κατακράτηση υγρών.

Επειδή η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους, να σημειώσουμε πως ο βελονισμός δρα σαν αγχολυτικό μέσο, βοηθώντας στην διαχείριση του στρες, ενώ δρα υποστηρικτικά όταν επέρχεται κόπωση και χαλάρωση της προσπάθειας για να μην χαθεί το αποτέλεσμα που έχουμε επιτύχει.

Διαδικασία

Ο ιατρός επιλέγει με προσοχή τα σημεία βελονισμού. Να τονίσουμε πως η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν προκαλεί παρενέργειες. Για το αδυνάτισμα οι βελόνες εισάγονται σε σημεία του αυτιού (ωτοβελονισμός), της κοιλιάς, των άνω και κάτω άκρων. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί και με ηλεκτροβελονισμό.

Διάρκεια

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 25 λεπτά και συνήθως πραγματοποιούνται συνολικά 10 συνεδρίες ανάλογα με το βάρος που θέλει να χάσει η γυναίκα και το πως ανταπoκρίνεται ο ίδιος ο οργανισμός στην θεραπεία. Το αποτέλεσμα του βελονισμού γίνεται σιγά σιγά αντιληπτό, το στρες μειώνεται και σταδιακά η γυναίκα απαλλάσσεται από το επιπλέον βάρος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ