Μητσοτάκης: Συζητάμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – Σύντομα τα προνόμια στους εμβολιασμένους


Στην υποχρεώτικοτητα του εμβολιασμού αλλά και τα προνόμια στους εμβολιασμένους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Θα γίνει συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών το πόρισμα από την Επιτροπή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση και για τα προνόμια, «διευκολύνσεις» τα ονομάτισε ο πρωθυπουργός, για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, τονίζοντας ότι «η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη».

Η προσήλωσή μας αυτή την στιγμή είναι «να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», υπογράμμισε.

Τόνισε δε, ότι η αντίληψη «δε βαριέσαι… ας το κάνουν οι άλλοι το εμβόλιο», υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μείωση κρουσμάτων, αποκλιμάκωση αριθμού νοσηλευομένων και διασωληνωμένων για την οποία «εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες»

Χαρακτήρισε λυπηρό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων ήταν ανεμβολιαστοί αν και είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε» πρόσθεσε ενώ παράλληλα χαρακτήρισε θετικό ότι η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά σταθερά με 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η πτωτική τάση θα συνεχίζεται ώστε η οικονομία να ανακάμψει ταχύτατα όπως προβλέπεται».

«Μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει με τις διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους. Θα ανοίξει σύντομα από πλευράς κυβέρνησης όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν δυνατότητα εντός εύλογου διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε εμβόλιο» κατέληξε ο πρωθυπουργός παραθέτοντας το παράδειγμα του ψηφιακού πιστοποιητικού για τα ταξίδια.

«Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει όπως θα γίνει και η συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ώστε να καταλήξουμε μετά από σύντομο δημόσιο διάλογο» ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ