Κίνα κρούσματα: Αλματώδης η αύξηση τους λίγο πριν την άφιξη του ΠΟΥ

Οι περισσότεροι από τους νέους ασθενείς αναφέρθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα, ωστόσο μια επαρχία στη βορειοανατολική Κίνα σημείωσε επίσης αύξηση στα νέα περιστατικά, σύμφωνα με σημερινά επίσημα στοιχεία. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε σε δήλωσή της ότι συνολικά 115 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν στην ηπειρωτική χώρα σε σύγκριση με 55 που είχαν αναφερθεί μια ημέρα νωρίτερα. Αυτή ήταν η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 30 Ιουλίου.

Η επιτροπή ανέφερε ότι 107 από τα νέα κρούσματα ήταν τοπικές μολύνσεις. Το Hebei έχει συγκεντρώσει 90 από τις υποθέσεις- ο υψηλότερος αριθμός υποθέσεων μέχρι στιγμής- ενώ η βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang ανέφερε 16 νέα κρούσματα. Οι νέες εστίες λαμβάνουν χώρα μια ημέρα πριν την άφιξη στη χώρα ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, η οποία διερευνά τις ρίζες ενός ιού ο οποίος έχει πλέον σκοτώσει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η 10μελής ομάδα αναμένεται να ταξιδέψει στην κεντρική πόλη Wuhan.

Πολλά παραμένουν άγνωστα για την προέλευση του ιού και η Κίνα κινήθηκε γρήγορα για να καθαρίσει και να απολυμανθεί η πλέον κλειστή αγορά θαλασσινών Huanan, η οποία συνδεόταν με την πρώτη περίπτωση της αναπνευστικής νόσου. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID- 19 στην Ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 87.706, ενώ ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.634. Πολλές επαρχίες  ζήτησαν από τους μετανάστες εργαζόμενους να αποφύγουν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των κενών τους, το οποίο είναι συχνά η μοναδική φορά που πηγαίνουν σπίτι και βλέπουν τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here