5 λόγοι να αγαπήσεις και εσύ τη θάλασσα

Οι κύριες απειλές κατά των ωκεανών μας περιλαμβάνουν: ρύπανση από πλαστικά που προκαλεί βλάβη στη θαλάσσια ζωή και στους κοραλλιογενείς υφάλους, κλιματική αλλαγή, αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, τήξη παγόβουνων, οξίνιση των ωκεανών και λεύκανση κοραλλιών. Ένας θαυμαστός υποθαλάσσιος κόσμος που αφιερώνεται στην εξερεύνηση. Ίσως, ο μεγαλύτερος λόγος για να αγαπήσουμε τους ωκεανούς μας είναι το γεγονός ότι οι ωκεανοί μας είναι η καρδιά αυτού του πλανήτη. Οι ωκεανοί είναι το μεγαλύτερο σύστημα υποστήριξης της ζωής μας.

  • Είναι ένας απίστευτος φυσικός πόρος. Ο ωκεανός εκτείνεται πάνω από το 70% της επιφάνειας του πλανήτη μας. Είμαστε ένας μπλε πλανήτης. Το νερό είναι ζωή, το νερό είναι τα πάντα.
  • Μας δίνει τον αέρα που αναπνέουμε. Κάθε δεύτερη ανάσα που παίρνουμε προέρχεται από τον ωκεανό. Το Φυτοπλαγκτόν παράγει οξυγόνο που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα μας.
  • Είναι μέρος που πολλοί αποκαλούν σπίτι. Εκτιμάται ότι το 50-80% όλης της ζωής στη γη βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

  • Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι θεωρούνται ισοδύναμοι με ένα υποβρύχιο τροπικό δάσος. Οι ύφαλοι είναι απίστευτα βιοποικίλα οικοσυστήματα. Παρέχουν ενδιαιτήματα και πηγή τροφής για μια σειρά θαλάσσιων ζωών.
  • Είναι ο παράδεισος στη γη. Η θάλασσα είναι ο παράδεισος στη γη. Για πολλούς, θεωρείται καταφύγιο. Ποτέ μην υποτιμάς τα θεραπευτικά οφέλη της κολύμβησης στον ωκεανό. Ο ωκεανός έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να χαλαρώσει το μυαλό σας και να σας επιτρέψει να είστε πλήρως παρόντες αυτή τη στιγμή, αφήνοντας όλες τις ανησυχίες σας να εξαφανιστούν. Έχει τη δύναμη να ανανεώσει το μυαλό και το πνεύμα σου. Επιπλέον, ο υποθαλάσσιος κόσμος είναι ένα μαγευτικό μέρος για να εξερευνήσουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here