Ηλεία: Αυτά είναι τα σκυλιά που κατασπάραξαν τον 56χρονο – Φόβοι πως έχουν προσβληθεί από λύσσα

Η τύχη των δυο σκύλων, που κατασπάραξαν τον 56χρονο φύλακα, θα κριθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στα περιφραγμένα κλουβιά τους στο συσκευαστήριο συνεχίζουν να βρίσκονται τα δύο σκυλιά που επιτέθηκαν και κατασπάραξαν τον 56χρονο Χρήστο Βασιλόπουλο, η τύχη των οποίων θα κριθεί σε λίγες μέρες. Όσο για τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο και θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία, είναι σύμφωνα με πληροφορίες εκτός λειτουργίας αρκετούς μήνες τώρα.

Το ένα σκυλί μοιάζει με βελγικό ποιμενικό (μαλινουά) ενώ το άλλο είναι ημίαιμο.

Σύμφωνα με τον Νόμο, ο κτηνίατρος του περιφερειακού αγροτικού κτηνιατρείου Ανδραβίδας θα πρέπει να παρακολουθεί για τουλάχιστον 15 ημέρες την συμπεριφορά των δύο σκυλιών, τα οποία και θα επισκέπτεται με κάθε προφύλαξη στα περιφραγμένα κλουβιά τους στο συσκευαστήριο.

Ο κτηνίατρος θα πρέπει να αποκλείσει την περίπτωση να έχουν προσβληθεί οι σκύλοι από τον ιό της λύσσας. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία: «Η διάρκεια της νόσου στο σκύλο είναι πολύ σύντομη (7 ημέρες). Η νόσος στην αρχή εκδηλώνεται με ανησυχία, απρόκλητα γαυγίσματα, σιαλλόρροια, το ζώο γίνεται ευερέθιστο, δαγκώνει ότι βρει μπροστά του και παρουσιάζει έντονη επιθετικότητα. Στη συνέχεια έχουμε την εμφάνιση παράλυσης κατά την οποία το ζώο δε μπορεί να φάει ούτε να πιει. Ο θάνατος επέρχεται τελικά από αναπνευστική παράλυση».

Αν τελικά διαπιστωθεί ότι οι σκύλοι είναι υγιείς θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή που θα αποφασίσει για την τύχη τους. Συνήθως σε περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει θάνατο ανθρώπου ακολουθείται η διαδικασία της ευθανασίας.

Τα ερωτήματα

Η Αστυνομία στην έρευνά της και σε συνεργασία προφανώς με το αγροτικό κτηνιατρείο, θα δώσει απαντήσεις στα εξής μεταξύ άλλων ερωτήματα όσον αφορά τα σκυλιά:

1. Αν έχει τοποθετηθεί microchip στα σκυλιά. Αυτό διαπιστώνεται άμεσα με ειδικό σαρωτή (scanner). To microchip είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα του σκύλου στην οποία εκτός από τη ράτσα καταγράφονται και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.

2. Αν κάποιο από τα σκυλιά έχει «παρελθόν» με επίθεση σε άνθρωπο.

Πηγή: Patrisnews.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here