Σαπούνια : Η βλάβη που προκαλούν στην επιδερμίδα


Ενώ το σαπούνι μας πωλείται ως απολεπιστικό  , απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και μεταφέρει λάδια και βρωμιά , μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν περισσότερο και πολύ πιο καθαρό το δέρμα μας.

Με την πάροδο των ετών  τα συμβατικά σαπούνια, τα οποία παρασκευάζονται με ανάμιξη λίπους ή ελαίου με ένα αλκάλιο όπως η σίκαλη, μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα αλλάζοντας το pH του, εξαλείφοντας τα υγιή βακτήρια και αφαιρώντας τα ζωτικά έλαια.

Το pH του δέρματός σας έχει μεγάλη σημασία

  • Το υγιές pH του δέρματος είναι περίπου 5,5, το οποίο είναι ελαφρώς όξινο, αλλά τα περισσότερα συμβατικά σαπούνια έχουν πολύ υψηλότερο pH, μερικές φορές τόσο υψηλές όσο 11.
  • Όταν το pH του δέρματος είναι πολύ υψηλό, το σώμα σας παράγει υπερβολικό σμήγμα για να καταπολεμήσει και να αποκαταστήσει τα φυσικά επίπεδα pH του. Ωστόσο, το υπόλειμμα σαπουνιού διασφαλίζει τη διατήρηση του διαταραγμένου pH .

Πέτάξτε το σαπούνι σας

  • Εάν δεν είστε σίγουροι τι υπάρχει στα σαπούνια σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα πετάξετε. Τα σαπούνια από μπαρ είναι γενικά τα πιο σκληρά, επειδή έχουν υψηλότερο, περισσότερο αλκαλικό pH από αυτό του φυσιολογικού δέρματος. Τα πλύματα σώματος και οι πηκτές ντους κατασκευάζονται διαφορετικά, με επιφανειοδραστικά ή γαλακτωματοποιητές και είναι πιο κοντά στο φυσικό pH του δέρματος. Και οι τρεις τύποι σαπουνιού διαλύουν και ξεπλένουν τα ζωτικά έλαια που χρειάζεται το δέρμα μας.

Με το νερό καθαρίζετε επάξια την επιδερμίδα σας

  •  Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συμβατικά σαπούνια στην καθημερινή σας υγιεινή.
  • Το μόνο που χρειάζεστε, για να μείνετε καθαροί είναι νερό.
  • Το νερό κάνει μια καλή δουλειά να ξεπλένει τη βρωμιά χωρίς να αφαιρεί ζωτικά έλαια από το δέρμα σας. Επίσης, αποφύγετε αυτά τα πολυτελή, ζεστά ντους. Μόνο λίγα λεπτά κάτω από το σπρέι είναι αρκετό για να ξεπλύνετε τη συσσώρευση βρωμιάς μιας ημέρας και πλέον μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας.

Ακολουθεί βίντεο με σαπούνια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ