Εθισμός στη ζάχαρη: Το γλυκό δηλητήριο που δίνει γεύση στις μέρες μας

Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς γνωρίζουμε ότι το γλυκό, αν και ακαταμάχητο και ευχάριστο, δεν είναι το πιο υγιεινό συστατικό στη διατροφή μας. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια πτυχή που δεν γνωρίζουμε όλοι μας, είναι ο πλήρης εθισμός μας στη ζάχαρη. Θα μπορούσε αυτό να είναι δυνατό; Μπορώ να είμαι εθισμένος σε αυτό το συναρπαστικό στοιχείο που μπαίνει στη ζωή μας.

Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη υπάρχει στα πιο ανυποψίαστα τρόφιμα, εκείνα που αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής μας και που μερικές φορές φέρουν ακόμη και την αμφιλεγόμενη ετικέτα « ελαφριά » ή «χαμηλά λιπαρά». Επιπλέον, κάτι που μας λένε οι διατροφολόγοι είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού δεν γνωρίζει τη μεγάλη ποσότητα σακχάρων που καταναλώνουν πραγματικά. Αυτό εξηγεί τα ανυποψίαστα στοιχεία ότι πολλοί από εμάς είναι εθισμένοι, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζουμε.

Γιαούρτι, σάλτσες σαλάτας, αθλητικά ποτά, χυμούς, ακόμη και κονσέρβες ντομάτες. Ο κατάλογος των τροφίμων που είναι πλούσιο σε αυτό το συστατικό είναι τόσο μακρύς, που θα μπορούσαμε να πούμε σχεδόν χωρίς λάθος, ότι καταναλώνουμε το 80% των σακχάρων χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Τα περισσότερα προέρχονται, από μεταποιημένα προϊόντα. Το επίπεδο της ζάχαρης που καθορίζεται από τον ΠΟΥ, όπως συνιστάται, κυμαίνεται από 25 έως 50 γραμμάρια. Ωστόσο, και για να μας δώσει μια ιδέα, ένα κουτί 330 ml κόλα έχει 27 γραμμάρια. Αρκεί να καταναλώσουμε χυμό και muffin ή σοκολάτα για να ξεπεράσουμε αυτό το όριο. Η κατανάλωση αυτού του προϊόντος ενεργοποιεί τον πυρήνα, γνωστό ως κέντρο ανταμοιβής. Αυτή η περιοχή απελευθερώνει ντοπαμίνη και μας κάνει να νιώθουμε καλά, ότι βιώνουμε ευεξία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here