Ακμή: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης για τα σπυράκια στην πλάτη και στους ώμους

Η ακμή στην πλάτη και τους ώμους θεωρείται ένα σχετικά κοινό πρόβλημα του δέρματος. Εννοείται πως θέλεις να το αντιμετωπίσεις και να απαλλαγείς από αυτό.

Οι αιτίες που προκαλούν ακμή ποικίλλουν, μπορεί να είναι γενετικό θέμα, ορμονικές αλλαγές μπορούν επίσης να προκαλέσουν ακμή στην πλάτη και στους ώμους, μπορεί να αναπτυχθεί ως παρενέργεια κάποιου φαρμάκου ή εάν έχετε λιπαρό δέρμα τότε μπορεί να αναπτύξετε ακμή πολύ εύκολα. Ο ιδρώτας μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος πίσω από την ακμή ή μπορεί να είναι θέμα πολυκυστικών ωοθηκών.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα:

Αλόη

Η Aloe Vera είναι η καλύτερη λύση για πολλά είδη δερματικών προβλημάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γέλη αλόης στην πλάτη και τους ώμους σας για άμεση δράση. Η αλόη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

Tea tree

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα αιθέριο έλαιο που ανήκει στην κατηγορία των προϊόντων φροντίδας του δέρματος λόγω των διαφόρων πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Θα βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι τεϊόδεντρου στην προβληματική περιοχή και να το αφήσετε όλη τη νύχτα.

Λάδι καρύδας

Εκτός από τα διάφορα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας και για τη θεραπεία της ακμής. Το έλαιο καρύδας έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία της ακμής. Μπορείτε να κάνετε μασάζ με λάδι καρύδας στην πλάτη σας καθημερινά πριν κάνετε μπάνιο.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι το παλαιότερο φάρμακο αντιμετώπισης της ακμής. Έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό. Η κουρκουμίνη στον κουρκουμά έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της ακμής. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε νερό για να φτιάξετε μια πλούσια πάστα. Εφαρμόστε τη στο δέρμα σας για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here