Φρύδια Σχήμα: Σπιτικές θεραπείες για να σταματήσετε την αραίωση τους

Μερικές φορές είναι δυνατόν να αποφευχθεί η τριχόπτωση των φρυδιών πριν καν ξεκινήσει. Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη αίματος για να διαπιστώσετε εάν έχετε τυχόν ελλείψεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Φάτε άφθονη πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά. Βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος, όπως μασάζ ή διαλογισμό. Αντισταθείτε στην επιθυμία να βγάλετε υπερβολικά τα φρύδια σας ή να χρησιμοποιήσετε σκληρές χημικές ουσίες κοντά τους. Μόλις καθορίσετε την αιτία της τριχόπτωσης των φρυδιών σας, μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη θεραπεία.

Τα κορτικοστεροειδή σε τοπική, ενέσιμη μορφή ή χάπι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της αλωπεκίας areata, του εκζέματος, της δερματίτιδας ή της ψωρίασης μειώνοντας τη φλεγμονή και την ανοσοαπόκριση.

Τοπικά, ευαίσθητα στην επαφή χημικά μπορεί να είναι αποτελεσματικά για την τριχόπτωση των φρυδιών προκαλώντας μια αλλεργική απόκριση που προκαλεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν συνήθως παρενέργεια που προκαλεί εξάνθημα.

Ο βελονισμός μπορεί να λειτουργήσει για την ανακούφιση της αλωπεκίας, πιθανώς μειώνοντας τις επιθέσεις στον βολβό των τριχοθυλακίων, διεγείροντας την κυκλοφορία.

Το καστορέλαιο είναι μια μακροχρόνια θεραπεία στο σπίτι για την ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορεί να διεγείρει τα τριχοθυλάκια με δράση σε ορισμένες ορμόνες.

Αν και συνήθως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης, η ανθραλίνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες και ένα φυσικό παράγωγο της ανθρακινόνης. Συνήθως συνταγογραφείται σε άτομα με τριχόπτωση φρυδιών που προκαλείται από φλεγμονώδη διαδικασία.

Η συμπλήρωση διατροφής με αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι αποτελεσματική κατά της τριχόπτωσης στις γυναίκες και πιθανώς και στους άνδρες.

Για περιπτώσεις που προκαλούνται από διαταραχές των ορμονών, ένας ενδοκρινολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως ορμόνη διέγερσης θυρεοειδούς, οιστρογόνα ή τεστοστερόνη.

Η αποκατάσταση της μεταμόσχευσης φρυδιών είναι παρόμοια με την αντικατάσταση μαλλιών τριχωτού. Περιλαμβάνει την αφαίρεση τμήματος του δέρματος από μια τοποθεσία με άφθονα μαλλιά και μεταμόσχευση θυλακίων τρίχας στην αραιά περιοχή των φρυδιών.

Μερικοί άνθρωποι απλώς επιλέγουν να κρύψουν την τριχόπτωση των φρυδιών τους με μόνιμο μακιγιάζ ή ημι-μόνιμα τατουάζ.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here