Πλαστικές Επεμβάσεις: Που οφείλεται η αυξανόμενη δημοτικότητα τους

Οι γιατροί που κάνουν αισθητικές επεμβάσεις επισημαίνουν διάφορους λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι κηρύττουν δημοσίως “μην αφήνετε κανέναν να κρίνει την εμφάνισή σας!” , αλλά εξακολουθούν να ξοδεύουν χρήματα για να αλλάξουν τη δική τους.

1. Περισσότερος χρόνος στην οθόνη

Ο Δρ. Dennis Schimpf, FACS, συγγραφέας του “Finding Beauty: Think, See and Feel Beautiful” και ιδρυτής της Sweetgrass Plastic Surgery στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, πιστεύει ότι τα κινητά τηλέφωνα, οι selfies και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης έχουν οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία για πλαστική χειρουργική. “Τώρα, με τις κινητές συσκευές και πλατφόρμες, βλέπουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, φωτογραφίες του εαυτού μας να τεκμηριώνουν πράγματα που δεν μας αρέσουν για την εμφάνισή μας, καθώς και τη διαδικασία γήρανσης”.  Με άλλα λόγια, είμαστε όλοι υπό συνεχή έλεγχο – από εμάς τους ίδιους.

2. Περισσότερη αποδοχή

Όταν ο Άλαν Ματαράσο, MD, FACS, δημιούργησε για πρώτη φορά το προσωπικό του ιατρείο στη Νέα Υόρκη πριν από 25 χρόνια, όπως λέει «έβαλα κυριολεκτικά μια πίσω πόρτα επειδή οι άνθρωποι δεν ήθελαν να περπατήσουν μπροστά». Ο Ματαράσο είναι επίσης πρόεδρος του ASPS και κλινικός καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Hofstra. «Τώρα, με την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι άνθρωποι βρίσκονται στην αίθουσα ανάνηψης, δημοσιεύοντας για το τι πέρασαν και στέλνοντας φωτογραφίες σε φίλους που δείχνουν τον επίδεσμο στη μύτη τους», είπε. 

3. Πιο προσιτή τιμή

Κάποια στιγμή στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, η αισθητική πλαστική χειρουργική ήταν μόνο για τους πλούσιους. Σήμερα, ο πιο συνηθισμένος ασθενής του Schimpf είναι συνήθως «εργαζόμενος επαγγελματίας, συχνά οικογένεια διπλού εισοδήματος ή μαμά στο σπίτι που τώρα, αφού έχει παιδιά, θα ήθελε να ανακτήσει τη φυσική εμφάνιση που κάποτε είχε», είπε.  Οι αισθητικές διαδικασίες, τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές, «έχουν γίνει επίσης πιο προσιτές», δήλωσε ο Schimpf. Υπάρχουν πολλές επιλογές χρηματοδότησης, από ιατρικές πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δάνεια έως προγράμματα πληρωμής που προσφέρονται από τα ιατρεία. Η ασφάλιση υγείας συνήθως καλύπτει μόνο καλλυντικές επεμβάσεις για ιατρικό λόγο – όπως ανοικοδόμηση μαστού μετά από μαστεκτομή.

4. Περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις

Οι τεχνικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των αισθητικών επεμβάσεων συνεχίζουν να γίνονται ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες, δήλωσε ο Matarasso. Το ίδιο και τα εργαλεία και τα προϊόντα που έχουν τώρα οι γιατροί Οι μη χειρουργικές θεραπείες είναι ένας ιδιαίτερα γρήγορα εξελισσόμενος χώρος. «Τα λέιζερ δεν υπήρχαν πριν από 10 χρόνια», σημείωσε ο Ματαράσο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here