Κοιλιακοί στο σπίτι: Υπάρχει βασιλική οδός;

Ο κύριος μυς της κοιλιάς που είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση τους είναι ο ορθός κοιλιακός. Είναι μια μακριά, επίπεδη λωρίδα ινών που εκτείνεται κάθετα από το ηβικό οστό έως κάτω από τα πλευρά. Βρίσκεται πάνω από τα εσωτερικά όργανα και λειτουργεί για να κρατήσει αυτά τα όργανα στη σωστή θέση τους. Είναι ένας διαιρεμένος μυς με το δεξί και το αριστερό μισό που τρέχουν παράλληλα μεταξύ τους. Κάθε μισό χωρίζεται σε τρία τμήματα με συνδετικό ιστό. Αυτές οι έξι ζώνες του συνδετικού ιστού είναι αυτές που δίνουν στην κοιλιά το λεγόμενο six-pack. 

Η μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους μπορεί να είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ObesityTrusted Source σημειώνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μέση γυναίκα έχει περίπου 40 τοις εκατό σωματικό λίπος και ο μέσος άνδρας έχει περίπου 28 τοις εκατό. Οι γυναίκες έχουν φυσικά περισσότερο λίπος από τους άνδρες λόγω της ορμόνης οιστρογόνου. Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες πρέπει να χάσουν τουλάχιστον το μισό σωματικό λίπος για να δείξουν τους κοιλιακούς τους. Το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης λέει ότι η απώλεια σωματικού λίπους 1% ανά μήνα είναι ασφαλής και εφικτή. Δεδομένων αυτών των μαθηματικών, θα μπορούσε να πάρει μια γυναίκα με μέσο σωματικό λίπος περίπου 20 έως 26 μήνες για να επιτύχει την κατάλληλη ποσότητα απώλειας λίπους για κοιλιακούς. Ο μέσος άντρας θα χρειαζόταν περίπου 15 έως 21 μήνες.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε κοιλιακούς. Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχει γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τους απόκαλυψετε. Η άσκηση των κοιλιακών μυών σας με στοχευμένες ασκήσεις θα σας βοηθήσει να τους ενισχύσετε και να τους διαμορφώσετε. Μειώστε τις θερμίδες. Κόψτε περίπου 500 θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή. Εάν ασκείστε, μπορεί να μειώσετε λιγότερες θερμίδες. Εάν καίτε 250 θερμίδες ασκώντας καθημερινά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε μόνο τις θερμίδες κατά 250. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεϊνών. Όταν χάνετε βάρος, χάνετε επίσης άπαχο μυ. Για να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα, είναι σημαντικό να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, το δομικό στοιχείο του μυός. Στοχεύστε περίπου 1 έως 1,5 γραμμάρια για κάθε δύο κιλά που ζυγίζετε.

Μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Reviews, σημείωσε ότι ενώ προσπαθούσαν να χάσουν βάρος, εκείνοι που έτρωγαν υψηλότερες από τον μέσο όρο ποσότητες πρωτεΐνης μπόρεσαν να διατηρήσουν τη μυϊκή μάζα και να βελτιώσουν τη σύνθεση του σώματος σε σύγκριση με όσους έτρωγαν μέσες ποσότητες πρωτεΐνης. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες περιλαμβάνουν κοτόπουλο, βόειο κρέας, γαλοπούλα, όσπρια, ξηρούς καρπούς και ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το ελληνικό γιαούρτι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here