Στειτ Ντιπάρμεντ προς Τουρκία: Δεν αλλάζουμε θέση, εγκαταλείψτε τους S-400


Μήνυμα στην Τουρκία ότι η πολιτική των ΗΠΑ για τους S-400 δεν έχει αλλάξει έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει» ήταν το μήνυμα που έστειλε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με το ζήτημα της παραμονής του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα Hellas Journal για τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ΗΠΑ να έχουν καταθέσει συμβιβαστική πρόταση με τεχνικό χαρακτήρα για την άρση του αδιεξόδου.

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. Η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις νατοϊκές της δεσμεύσεις, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχτεί την παραμονή των S-400 στην Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα ενεργοποιήσει ποτέ το ρωσικό σύστημα και ότι θα αποδεχθεί στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου να ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ