Καλοκαίρι στην Πελοπόννησο: Οι προορισμοί και οι εμπειρίες που θα μας συναρπάσουν


Το φετινό καλοκαίρι διαφέρει από τα προηγούμενα. Διότι σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, φέτος έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και της νέας πραγματικότητας και να κάνουμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό που θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε νέες, έντονες και όμορφες αναμνήσεις.

Πράγματι, έπειτα από μία παράξενη χρονιά χωρίς ταξίδια και έναν δύσκολο χειμώνα που μας βρήκε περισσότερο εντός παρά εκτός, θέλουμε να απολαύσουμε όσες περισσότερες outdoors στιγμές και δραστηριότητες γίνεται. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς, δεν θα περιμένουμε τον Αύγουστο για να ζήσουμε το καλοκαίρι μας, αλλά έχουμε ήδη αρχίσει να οργανώνουμε τις θερινές, ταξιδιωτικές μας εξορμήσεις, ώστε να φτάσουμε με άνεση όσο πιο μακριά μπορούμε. Και επειδή όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η ασφάλεια έρχεται σε πρώτο πλάνο, πολλοί θα προτιμήσουμε την επιλογή του αυτοκινήτου για τα ταξίδια μας.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να κάνετε κάτι συναρπαστικό για να απολαύσετε την ελληνική φύση στο έπακρο σήμερα κιόλας, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τρεις ιδιαίτερες επιλογές για καλοκαιρινές, οδικές αποδράσεις, με την Πελοπόννησο να βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά κάτω από το «μικροσκόπιό» μας.

Θερινή εξόρμηση στην Αρκαδία με τη δροσιά του Λούσιου

Πόσο καλοκαιρινή μπορεί να είναι μία οδική απόδραση στην Αρκαδία; Πολύ θα σημειώσουμε εμείς, ειδικότερα αν στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το rafting. Για τους λάτρεις της περιπέτειας και των φυσιολατρικών αποδράσεων, το rafting συνιστά μία outdoor δραστηριότητα που ανεβάζει κάθε φορά την αδρεναλίνη στα ύψη και τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το δοκιμάσει στον Λούσιο.

Υπάρχουν πολλές ομάδες οι οποίες θα σας παρέχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε με απόλυτη ασφάλεια αυτό το υδάτινο σπορ. Στον ποταμό Λούσιο, λοιπόν, θα κάνετε βουτιές και θα βιώσετε μία μοναδική rafting εμπειρία, ενώ στις όχθες του θα απολαύσετε ένα δροσιστικό πικ νικ. Αν έχετε, μάλιστα, όρεξη για ακόμη περισσότερες περιπέτειες δίπλα στη φύση, μπορείτε να κάνετε επίσης πεζοπορία στο μήκους 15 χιλιομέτρων φαράγγι του Λούσιου ή να οδηγήσετε περίπου μισή ώρα από τον Λούσιο μέχρι την περιοχή της Βυτίνας, για να απολαύσετε μία ορεινή ποδηλατική διαδρομή στο Μαίναλο, νοικιάζοντας ποδήλατα ή μεριμνώντας από την αρχή του ταξιδιού, ώστε να πάρετε στο αυτοκίνητο τα δικά σας.

Από την Αρκαδία, βέβαια, είναι πολύ εύκολο να επεκτείνετε την καλοκαιρινή σας απόδραση και σε κάποιον άλλο μαγευτικό προορισμό της Πελοποννήσου, όπως για παράδειγμα τη Μεσσηνία. Ακόμη όμως και αν μείνετε στην Αρκαδία και θέλετε να επισκεφτείτε όσα περισσότερα χωριά και αξιοθέατα μπορείτε, το στοιχείο-«κλειδί» που θα κάνει τη διαφορά στο ταξίδι σας και στις δύο περιπτώσεις, είναι το να εξοπλίσετε το όχημά σας με τα κατάλληλα ελαστικά. Και σε ό,τι αφορά στις καλοκαιρινές οδικές περιηγήσεις, τα καλύτερα ελαστικά, είναι τα θερινά. Στην περίπτωση, λοιπόν, που σκοπεύετε να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις, ώστε να επισκεφτείτε πιο πολλά από τα αγαπημένα σας μέρη αυτό το καλοκαίρι, τότε καλό είναι να προτιμήσετε ελαστικά που προσφέρουν έως και 50% περισσότερα χιλιόμετρα*, όπως τα Goodyear EfficientGrip Performance 2.

*Εσωτερική δοκιμή: Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του EfficientGrip Performance.

Απόδραση στη Μεσσηνία για βουτιές και active στιγμές

Η Μεσσηνία αποτελεί τον πρώτο προορισμό που πιθανότατα σας έρχεται κατά νου, όταν ακούτε ή διαβάζετε για καλοκαίρι στην Πελοπόννησο. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να απολαύσετε διάφορες active δραστηριότητες: Από πεζοπορία στον Ταΰγετο, το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, μέχρι κολύμπι, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ σε εντυπωσιακές παραλίες όπως η Βοϊδοκοιλιά, η Καλογριά με τα τιρκουάζ νερά και φυσικά, η παραλία της Καλαμάτας η οποία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Η καλοκαιρινή απόδραση στη Μεσσηνία θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να επισκεφτείτε πολλούς και πανέμορφους προορισμούς, στους οποίους θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και θα γευτείτε ιδιαίτερα, τοπικά εδέσματα. Από την Καλαμάτα μέχρι την Πύλο και από τη Μεθώνη και την Κορώνη μέχρι την Καρδαμύλη.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόλπος της Βοϊδοκοιλιάς είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε. Απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας και πρόκειται για έναν τόπο σπάνιου φυσικού κάλλους, στον οποίο εκτός από κολύμπι, μπορείτε να κάνετε κανό καγιάκ και να απολαύσετε ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές, όπως εκείνη η οποία ξεκινά από την παραλία και συνεχίζει στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βόρειου λόφου της Βοϊδοκοιλιάς.

Ωστόσο, για τους λάτρεις της περιπέτειας, μία επίσκεψη στον ποταμό Νέδα, ο οποίος από την αρχαιότητα όριζε τα σύνορα της Ηλείας από τη Μεσσηνία, κρίνεται απαραίτητη και θα σας δώσει τη ευκαιρία να απολαύσετε μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στο φαράγγι της περιοχής. Το highlight της καλοκαιρινής σας απόδρασης στην Πελοπόννησο, πάντως, θα αποτελέσει πιθανότατα η βόλτα σας στο Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες που δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες και το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Χαραυγής του Δήμου Μεσσήνης και απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Εκεί θα περιηγηθείτε σε μικρά φαράγγια, απολαμβάνοντας μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές δίπλα στη φύση, ενώ θα μπορέσετε επίσης να κολυμπήσετε με άνεση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση, αν και η διαδρομή προς το Πολυλίμνιο είναι εντυπωσιακή, μπορεί να γίνει λίγο δύσκολη και απαιτητική σε ορισμένα σημεία. Καλό είναι, λοιπόν, να μεριμνήσετε εκ των προτέρων για την άνεση και την ασφάλειά σας, εξοπλίζοντας το όχημά σας με ελαστικά, που προσφέρουν μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, όπως τα Goodyear EfficientGrip Performance 2. Μάλιστα τα συγκεκριμένα ελαστικά προσφέρουν και αυξημένη σταθερότητα σε απότομες στροφές, για ακόμα πιο ασφαλή οδήγηση, χάρη στις μεγαλύτερες λωρίδες που διαθέτουν στο κέντρο τους.

Φυσιολατρική περιήγηση στη Μάνη και δραστηριότητες για κάθε γούστο

Πύργοι, επιβλητικά τοπία, σπήλαια, φαράγγια, κρυστάλλινα νερά. Τα τελευταία χρόνια η Μάνη έχει την «τιμητική» της, σε ό,τι αφορά στις οδικές αποδράσεις εντός Ελλάδας και το σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν προορισμό που όχι μόνο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το φυσικό του κάλλος, αλλά του προσφέρει και πολλές επιλογές για δραστηριότητες. Αν αυτό το καλοκαίρι ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο μέχρι τη Μάνη, λοιπόν, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Λιμένι, το Βαθύ, το Σκουτάρι, το Μαρμάρι και το Μαυροβούνι και το Πόρτο Κάγιο για βουτιές και θαλάσσια σπορ, όπως καγιάκ και SUP.

Στην περίπτωση, βέβαια, που είστε λάτρεις της περιπέτειας και θέλετε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας όσες πιο πολλές outdoors δραστηριότητες μπορείτε, τότε η πεζοπορία μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, αξίζει μία θέση στο πρόγραμμά σας. Καλό είναι επίσης να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μία επίσκεψη σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά μνημεία της περιοχής, δηλαδή το Σπήλαιο Διρού.

Πάντως, η Μάνη ενδείκνυται και για πεζοπορικές εξορμήσεις κάθε επιπέδου. Θα περπατήσετε στα βουνά της με τη βοήθεια ενός οδηγού και θα περιηγηθείτε εύκολα στην περιοχή γύρω από την Αρεόπολη. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τη βόλτα με το αυτοκίνητο με τις περιηγήσεις στα εντυπωσιακά χωρία ή τους παλιούς, ερημωμένους οικισμούς της Μάνης με τις φραγκοσυκιές, τα πυργόσπιτα, τα πέτρινα σοκάκια και τις βυζαντινές εκκλησίες. Αν δεν θέλετε να αρκεστείτε στην πεζοπορία και τα θαλάσσια σπορ, τότε μπορείτε να στραφείτε σε μία πιο ιδιαίτερη outdoor δραστηριότητα, όπως η ιππασία ή απλώς να πάρετε στο αυτοκίνητο τα ποδήλατά σας, ώστε να απολαύσετε την παραθαλάσσια διαδρομή στην ακτογραμμή της Έξω Μάνης, ποδηλατώντας.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να πραγματοποιήσετε μία καλοκαιρινή απόδραση στη Μάνη, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας το Γύθειο, την Αρεόπολη, τον Γερολιμένα ή τις γύρω περιοχές. Η Αρεόπολη, βέβαια, απέχει περίπου 280 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αυτό σημαίνει πως αν θέλετε να φτάσετε με άνεση ως εκεί και να κάνετε πολλές οδικές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καλό είναι να επιλέξετε για το αυτοκίνητό σας ελαστικά που προσφέρουν αυξημένη χιλιομετρική απόδοση, όπως τα Goodyear EfficientGrip Performance 2, τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσετε 50% περισσότερα χιλιόμετρα.

Όποιες και αν είναι οι εμπειρίες και οι outdoors δραστηριότητες που θέλετε να βιώσετε και να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι, στην Πελοπόννησο θα βρείτε ό,τι ψάχνετε. Το σημαντικό είναι να μεριμνήσετε εγκαίρως, ώστε να αναπληρώσετε τον χρόνο που χάσατε μακριά από τη φύση και να οργανώσετε σήμερα κιόλας το active πρόγραμμα που θα σας βγάλει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, πηγαίνοντας ακόμη πιο μακριά και συνδυάζοντας ακόμη πιο πολλές εμπειρίες και περισσότερους προορισμούς σε κάθε σας εξόρμηση. Το σίγουρο είναι πως με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα κατάλληλα ελαστικά, Goodyear EfficientGrip Performance 2 οι οδικές σας περιηγήσεις θα γίνουν ακόμη πιο άνετες και ασφαλείς και τώρα, αρκεί ένα «κλικ» για να λάβετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της Goodyear και να κάνετε δικό σας ένα σετ ελαστικών EfficientGrip Performance 2!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ