ΑΒΒ : Δεσμευέτε ότι θα μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα


Στην πορεία της για την επίτευξη των φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων της, η εταιρεία δεσμεύεται να μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο τον στόλο των οχημάτων της και να λαμβάνει από ανανεώσιμες πηγές το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της έως το 2030, καθώς και να εδραιώσει ενεργειακά αποδοτικούς στόχους, με συστηματική χρήση μεθόδων διαχείρισης ενέργειας.

Η δέσμευση της εταιρίας ΑΒΒ

  • Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα και της φιλοδοξίας της να κάνει πραγματικότητα μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η ABB δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους πελάτες και τους προμηθευτές της για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων τους και να επιτύχει ένα ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στις δικές της δραστηριότητες έως το 2030. Κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ABB ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε σε τρεις πρωτοβουλίες υπό την καθοδήγηση του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Climate Group, σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο δράσης:
  • EV 100: Η ABB δεσμεύεται να εφοδιάσει τον στόλο της με περισσότερα από 10.000 ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Η ABB στη Σουηδία, για παράδειγμα, έχει ήδη αρχίσει να μετατρέπει τα 700 εταιρικά οχήματά της σε ηλεκτρικά, ενώ η ABB στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πέρυσι ότι η εταιρεία θα αντικαταστήσει πάνω από 500 εταιρικά οχήματα με ηλεκτρικά έως το 2025.

  • RE 100: Η ABB δεσμεύεται να χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030. Το 2020, το 32%, του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η ABB, είτε αγοράστηκε ως πιστοποιημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια είτε παρήχθη από τα ιδιόκτητα Φ/Β πάρκα της εταιρείας. Από το 2020, η ABB στην Ελβετία προμηθεύεται ήδη το 100% της ισχύος της από ανανεώσιμες πηγές.
  • EP 100: Η ABB δεσμεύεται να καθορίσει στόχους ενεργειακής αποδοτικότητας και να συνεχίσει να αναπτύσσει συστήματα διαχείρισης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ήδη σήμερα, περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις της εταιρείας καλύπτονται από πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι περιβαλλοντικοί στόχοι της εταιρίας

  • Επιπλέον, οι ίδιοι οι περιβαλλοντικοί στόχοι της εταιρείας έχουν λάβει έγκριση από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) που επιβεβαιώνει ότι συμφωνούν με το σενάριο 1,5 °C της Συμφωνίας του Παρισιού. Το SBTi είναι μια συνεργασία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων CDP, United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF). Το SBTi καθορίζει και προωθεί τις βέλτιστες πρακτικές για τον καθορισμό περιβαλλοντικών στόχων, καθώς και την αξιολόγησή τους από ανεξάρτητους φορείς.

Η ABB συμμετέχει επίσης στην εκστρατεία “Business Ambition for 1,5 ° C”, έναν παγκόσμιο συνασπισμό οργανισμών του ΟΗΕ και κορυφαίων επιχειρηματικών και βιομηχανικών οργανισμών, με επικεφαλής το UNGC.

  • Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική βιωσιμότητας της ABB μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λέξεις: 443

Τι εταιρία είναι η ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.gr

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ