Xάρι-Μέγκαν: Νέα διαμάχη με το Μπάκιγχαμ – Δεν ρώτησαν την Βασίλισσα για το όνομα «Λίλιμπετ»


Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δεν είχαν την συναίνεση της Βασίλισσας Ελισάβετ για να δώσουν το όνομά της στην κόρη τους. Αυτό υποστηρίζει το ΒΒC, επικαλούμενο πηγές του παλατιού.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν ρώτησαν την Βασίλισσα Ελισάβετ για να δώσουν…το χαϊδευτικό του ονόματός της στη νεογέννητη κόρη τους.

Αυτό αποκαλύπτει πηγή του παλατιού στο BBC, καθώς οργιάζει για μία ακόμη φορά η σεναριολογία για τις…αναταράξεις που φέρεται να προκάλεσε στις σχέσεις του έκπτωτου πριγκιπικού ζεύγους με το παλάτι, η γέννηση της μικρής «Λίλιμπετ».

Πηγή προσκείμενη στον Χάρι και την Μέγκαν είπε στο BBC ότι ο εγγονός της είχε μιλήσει στη Βασίλισσα πριν από τη γέννηση – και «είχε αναφέρει» το θέμα του ονόματος.

Υπήρξαν επακόλουθες ιστορίες στον Τύπο απο “φίλους” του ζευγαριού που ισχυρίστηκαν ότι ο Χάρι είχε πράγματι ζητήσει άδεια από τη γιαγιά του. Οι έγκριτοι Times έγραψαν επίσης ότι η Βασίλισσα είχε ενημερωθεί για το όνομα.

Άνθρωποι του παλατιού ωστόσο το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και η βασίλισσα «δεν ρωτήθηκε ποτέ» για τη χρήση του «Λίλιμπετ». Η παραδοχή αυτή δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει νέα κρίση στις ταραγμένες σχέσεις του ζεύγους με τη βασιλική οικογένεια.

Τι σημαίνει το «Λίλιμπετ» για τη Βασίλισσα

Το όνομά αυτό έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την 95χρονη μονάρχη. Το ψευδώνυμο επινοήθηκε όταν η πριγκίπισσα ακόμη Ελισάβετ ήταν μικρό παιδί και δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της σωστά.

Ο παππούς της, ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β, την ονόμαζε στοργικά Λίλιμπετ, μιμούμενος τις προσπάθειές της να πει το όνομά της. Έτσι την αποκαλούσε χαϊδευτικά μέχρι το θάνατό του, ο σύζυγός της, Πρίγκιπας Φίλιππος.

Δεν λέει να κοπάσει ο «πόλεμος» των Σάσεξ με το παλάτι

Η σχέση μεταξύ του ζευγαριού και της βασιλικής οικογένειας έχει γίνει πρωτοσέλιδο τους τελευταίους μήνες. Νωρίτερα φέτος, ενώ το ζευγάρι περίμενε την κόρη τους, επέκρινε με δριμύτητα τη βασιλική οικογένεια, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για ρατσισμό στην εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Χάρι μίλησε για «δυσκολίες» στη σχέση του με τον πατέρα του, είπε ωστόσο ότι είχε μια «πολύ καλή» σχέση με τη Βασίλισσα και μιλούσαν τακτικά μέσω βιντεοκλήσης.

Δημοσίως…«όλα πάνε καλά»

Το Σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι η Λίλιμπετ«Λίλι» Νταϊάνα Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ γεννήθηκε σε νοσοκομείο στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια την Παρασκευή το πρωί.

Μετά τη γέννησή της, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είπε ότι η βασίλισσα και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν και ειναι «πολύ ευτυχισμένοι με τα νέα».

Αμέσως, μόλις, ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στο σπίτι τους από το νοσοκομείο «σύστησαν» μάλιστα τη νεογέννητη κόρη τους στην 95χρονη μονάρχη μέσω βιντεοκλήσης.

Η «Λίλιμπετ» είναι το 11ο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ και η μικρότερη αδερφή του Άρτσι, που είναι σήμερα δύο ετών. Ο πρωτότοκος των Σάσεξ γεννήθηκε στη Βρετανία πριν αποχωρήσει το ζεύγος απο τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα και μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ