ΠΟΥ : Το προσδόκιμο ζωής μπορεί να αυξηθεί έως και 5 χρόνια


Η Παγκόσμια Έκθεση Υγείας 2002 ,ανοίγει νέο έδαφος εντοπίζοντας ορισμένους κύριους κύριους παγκόσμιους κινδύνους για ασθένειες, αναπηρία και θάνατο στον κόσμο σήμερα, ποσοτικοποιώντας τον πραγματικό αντίκτυπό τους από περιοχή σε περιοχή και, στη συνέχεια, παρέχοντας παραδείγματα κόστους – αποτελεσματικοί τρόποι μείωσης αυτών των κινδύνων, που ισχύουν ακόμη και σε φτωχές χώρες.
Αυτή η έκθεση παρέχει έναν οδικό χάρτη για το πώς οι κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα προληπτικών συνθηκών που σκοτώνουν πρόωρα εκατομμύρια ανθρώπους και ληστεύουν δεκάδες εκατομμύρια υγιεινής ζωής.
Έτσι θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής

  • Εάν όλοι αυτοί οι προληπτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν όπως συνιστά ο ΠΟΥ , οι υγιείς χρόνοι ζωής θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 16 χρόνια σε περιοχές της Αφρικής, όπου το υγιές προσδόκιμο ζωής πέφτει τώρα τόσο χαμηλά όσο μόλις 37 χρόνια (στο Μαλάουι). Ακόμη και στις πλουσιότερες αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία, η υγιής διάρκεια ζωής θα αυξηθεί κατά περίπου πέντε χρόνια.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να επιτύχουμε μια πολύ καλύτερη ισορροπία μεταξύ της πρόληψης της νόσου και της απλής αντιμετώπισης των συνεπειών της», λέει ο Christopher Murray, MD, Ph.D., Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος για την Απόδειξη για την Πολιτική Υγείας του ΠΟΥ και γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Έκθεσης Υγείας 2002. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συντονισμένη δράση για τον εντοπισμό και τη μείωση των μεγάλων κινδύνων για την υγεία.

Παράγοντες που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής

  • Οι κίνδυνοι που οδηγούν σε θάνατο μειώνουν το προσδόκιμο ζωής. Οι κίνδυνοι που οδηγούν σε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη νοσηρότητα σημαίνει ότι οι άνθρωποι παραμένουν ζωντανοί, αλλά όχι σε πλήρη υγεία. Το υγιές προσδόκιμο ζωής είναι, επομένως, χαμηλότερο από το προσδόκιμο ζωής.
  • Η έκθεση χωρίζει τον κόσμο σε 14 διαφορετικές περιοχές με βάση τη γεωγραφία και την ανάπτυξη της υγείας , στη συνέχεια αναλύει τους πιο σημαντικούς κινδύνους σε κάθε περιοχή και τα οφέλη που μπορεί να επιτευχθούν σε υγιή διάρκεια ζωής. Οι κορυφαίοι κίνδυνοι ποικίλλουν ευρέως, από το να είναι λιποβαρή και μη ασφαλές σεξ στην πλειονότητα της Αφρικής έως τη χρήση καπνού και την υψηλή αρτηριακή πίεση στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και τις ανεπτυγμένες χώρες στον Δυτικό Ειρηνικό, όπως η Ιαπωνία.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ