Βρετανία άστεγοι: 16 θάνατοι αστέγων συνδέονται με τον covid-19

Ωστόσο, από τα τέλη Μαρτίου όταν ξεκίνησε το σχέδιο μέχρι το Νοέμβρη του 2020, ελεγκτές ανέφεραν ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 33.139 άτομα. Έκθεση που δημοσιεύθηκε ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει θέσει σε αναμονή την πρόχειρη στρατηγική για να στεγάσει όλους όσους βρίσκονται στους δρόμους μέχρι το 2024, καθώς αξιωματούχοι καταπιάνονται με την πανδημία.

Η εκστρατεία Όλοι στο σχέδιο, η οποία ζήτησε από τις τοπικές αρχές να στεγάσουν αμέσως τους άστεγους και όσους διατρέχουν κίνδυνο για να προστατεύσουν την υγεία τους και να σταματήσουν την ευρύτερη μετάδοση του Covid-19, ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προστασία του άγριου κοιμώμενου πληθυσμού σε περίπτωση πανδημίας, οι αξιωματούχοι υιοθέτησαν μια πρακτική προσέγγιση για να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αστέγων και τις ξενοδοχειακές αλυσίδες, ανέφερε η έκθεση.

 

Συνολικά, 23.273 άτομα έλαβαν στήριξη για να μετακινηθούν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή σε άλλη μορφή διευθετημένης στέγασης, σύμφωνα με την έκθεση, και 9.866 άτομα παρέμειναν σε ξενοδοχεία και άλλα επείγοντα καταλύματα. Ο Covid-19 στοίχισε σχετικά λίγες ζωές στον άστεγο πληθυσμό της Αγγλίας κατά το πρώτο κύμα. Μέχρι τον Ιούνιο του 2020, 16 θάνατοι αστέγων είχαν συνδεθεί με τον ιό, ανέφερε η έκθεση. Μια μελέτη αναφέρει ότι μέσω του προγράμματος ενδέχεται να έχουν αποφύγει περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις και 266 θανάτους συνολικά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here