Εγκεφαλικό : Διατροφή που συμβάλλει στην καταπολέμηση του


Στην πραγματικότητα, έως και το 80% των πρόωρων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να προληφθεί μέσω των επιλογών και των συνηθειών της ζωής σας, όπως η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής και η σωματική δραστηριότητα.

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου:

  • βελτιώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης σας
  • μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση
  • βοηθώντας σας να διαχειριστείτε το σωματικό σας βάρος
  • τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας.
Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει

Τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα

  • Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συνήθειες διατροφής. Λαχανικά και φρούτα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες) και σας βοηθούν να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος διατηρώντας σας γεμάτο περισσότερο.
  • Γεμίστε το μισό πιάτο σας με λαχανικά και φρούτα σε κάθε γεύμα και σνακ.

2. Επιλογή τροφίμων ολικής αλέσεως

  • Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως περιλαμβάνουν ψωμί ολικής αλέσεως και κράκερ, καφέ ή άγριο ρύζι, κινόα, πλιγούρι βρώμης και ξεφλουδισμένο κριθάρι. Παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σιτάρι. Οι τροφές ολικής αλέσεως έχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς και γεμάτοι περισσότερο.
  • Διαλέξτε επιλογές ολικής αλέσεως αντί επεξεργασμένων ή εξευγενισμένων κόκκων όπως λευκό ψωμί και ζυμαρικά
  • Γεμίστε το ένα τέταρτο του πιάτου σας με τρόφιμα ολικής αλέσεως.

3. Τρώτε πρωτεϊνικά τρόφιμα

  • Οι πρωτεϊνικές τροφές  περιλαμβάνουν όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, tofu, ενισχυμένο ρόφημα σόγιας, ψάρι, οστρακοειδή, αυγά, πουλερικά, άπαχο κόκκινο κρέας, συμπεριλαμβανομένων άγριων θηραμάτων, γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά, κεφίρ με χαμηλά λιπαρά και τυριά χαμηλότερα σε λιπαρά και νάτριο.
  • Η πρωτεΐνη βοηθά στην οικοδόμηση και συντήρηση των οστών, των μυών και του δέρματος.
  • Φάτε πρωτεΐνη κάθε μέρα.

Περιορισμός των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων

Πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα – συχνά ονομάζονται υπερμεταποιημένα

  •  Είναι τρόφιμα που αλλάζουν από την αρχική τους πηγή τροφίμων και έχουν πολλά πρόσθετα συστατικά. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, συχνά σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες αφαιρούνται ενώ άλας και ζάχαρη προστίθενται.

Ακολουθεί βίντεο για υγιεινή διατροφή

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ