Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν

Αυτό συμβαίνει επειδή το μικροβιόγραμμά σας, η συλλογή των βακτηρίων που ζουν στο έντερο, στην πραγματικότητα διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στη συνολική υγεία. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τα βακτήρια σε ό,τι αφορά τα μικρόβια που σε αρρωσταίνουν. Αλλά τα προβιοτικά είναι βακτήρια που βοηθούν στην υποστήριξη της καλής υγείας, ειδικά στο έντερο.

Τα προβιοτικά βακτήρια συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, από τη συμβολή στην πέψη και την απορρόφηση έως την αρχικοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή νευροδιαβιβαστών. Μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση βάρους. Αυτά τα καλά μικρόβια ενδέχεται να διαδραματίσουν επίσης θετικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους. Τα εντερικά βακτήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό, εμπλέκονται σε όλα, από την πέψη μέχρι την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, ακόμα και στη ρύθμιση της όρεξης. Τα φιλικά βακτήρια στο έντερό σας αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αποσύνθεση και την πέψη υδατανθράκων πλούσιων σε ίνες (μερικές φορές ονομάζονται προβιοτικά).

Κατά τη διαδικασία διάσπασης, τα εντερικά βακτήρια παράγουν λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας (SCFAs).Τα προβιοτικά δεν κάνουν απλά θαύματα μέσα στο σώμα σας, μπορούν να επηρεάσουν και το εξωτερικό. Τα φιλικά βακτήρια παράγουν αντιμικροβιακές ουσίες που καταπολεμούν τα επιβλαβή παθογόνα του δέρματος, σύμφωνα με έρευνες. Αυτή η διατροφική υποστήριξη θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση προβλημάτων όπως το έκζεμα, η ακμή, η αλλεργική φλεγμονή και η υπερευαισθησία, καθώς και στην προώθηση της επούλωσης τραύματος και στην καταπολέμηση δερματικών βλαβών

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here