Υπουργείο Παιδείας: Νομοσχέδιο για φρούρηση πανεπιστημίων – Αντιδρούν οι φοιτητές

Υπουργείο Παιδείας: Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την επικείμενη διαβούλευση του νομοσχεδίου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος» θα κάνουν σχετική ενημέρωση.

Ταυτόχρονα και οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος θα ενημερώσουν και για άλλα θέματα συμπεριλαμβανόμενης και της έναρξης λειτουργίας των σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει προς διαβούλευση νομοσχέδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολύ σοβαρές διατάξεις για τα ΑΕΙ, όπως το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων αλλά και την εισαγωγή φέτος στα ιδρύματα με βάση εισαγωγής και με την κατάθεση από τους υποψηφίους δύο μηχανογραφικών.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΘ). Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντιδράσεις από τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς οι πρυτάνεις επιμένουν ότι το Σώμα πρέπει να υπάγεται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα και όχι στην Ελληνικά Αστυνομία, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί η κυβέρνηση.

Προσλαμβάνονται 1.000 αστυνομικοί για τα πανεπιστήμια – Αντιδρούν οι φοιτητές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, μέχρι στιγμής το Σώμα θα περιπολεί μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση «ύποπτων» ενεργειών θα επικοινωνεί με την ΕΛΑΣ και θα λαμβάνει οδηγίες για το πώς θα αντιδράσει. Μάλιστα, σύντομα θα προσληφθούν αστυνομικοί με διαδικασίες εξπρές και θα λάβουν εκπαίδευση όμοια με εκείνη των ειδικών φρουρών και επιπλέον εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα καθήκοντά τους. Μόλις, μάλιστα, θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα γίνει και η σχετική προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την πρόσληψη περίπου 1.000 ατόμων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here