Κίνημα Αλλαγής: «Ναι» σε κίνητρα σε εμβολιασμένους – Αρκετά με τις πρόχειρες εξαγγελίες


«Είμαστε υπέρ κάθε συγκεκριμένου μέτρου που παρέχει κίνητρα και διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση, πως καλλιεργεί πλαστή και δήθεν ειδυλλιακή εικόνα, όταν τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλά ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

«Είναι ώρα για μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης και πειθούς των πολιτών.

Όμως αρκετά πια με τις πρόχειρες, αντικρουόμενες και ασόβαρες εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών κάθε μέρα στα μέσα ενημέρωσης», τονίζει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του, προτρέποντας την κυβέρνηση, «με λιγότερα λόγια και συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις να ανοίξει τον σχετικό διάλογο στη Βουλή».

Επιστολή Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: «Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα»

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέι Στάνισεφ, απέστειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με την οποία τον ενημερώνει για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην επιστολή της, η κυρία Γεννηματά αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα και παρεμποδίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:

«* Το νομοσχέδιο αφαιρεί την συλλογική διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ο εργοδότης θα μετατρέπει το 8ωρο του εργαζόμενου σε 10ωρο, χωρίς να πληρώνει υπερωρίες, με την υπόσχεση μελλοντικών ρεπό.

* Διευκολύνονται ακόμη και οι παράνομες απολύσεις, μια και ο εργοδότης δεν θα υποχρεούται να επαναπροσλάβει εργαζόμενο, ακόμη και αν αυτός δικαιωθεί από το δικαστήριο.

* Τίθενται αρνητικοί περιορισμοί για την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας και καταργούνται οι προβλέψεις για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών από απολύσεις.».

Επίσης η κυρία Γεννηματά υποστηρίζει ότι «με το νομοσχέδιο οδηγούμαστε σε μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων και σε προβλήματα στην οικογενειακή τους ζωή ενώ στερείται η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας για την κάλυψη νέων αναγκών των επιχειρήσεων».

Σημειώνει επίσης ότι τα Συνδικάτα προκήρυξαν στις 10 Ιουνίου, Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, την οποία το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει και διεξάγει ήδη εκστρατεία ενημέρωσης τους για τις συνέπειες αυτών των παρεμβάσεων.

«Για μας η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η ενίσχυση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς και τις πράξεις της συντηρητικής κυβέρνησης της ΝΔ», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ζητάει από τον πρόεδρο του PES να ενημερωθούν «τα κόμματα-μέλη και η Γραμματεία του PES στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης από εσένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ